Nyt

Jeg sad i et shelter langt ude i vildmarken, men havde jeg været hjemme, så havde jeg fulgt live-dækningen fra Paris af årets Champions League-finale. Politiet måtte bruge tåregas, lød det, og kampen blev udsat til 21.36 på grund af det UEFA kalder ‘Liverpool-fans med falske billetter’.

Da jeg for nøjagig fem år siden var i Paris holdt toget fra lufthavnen blandt andet i La Plaine-Stade de France, stationen ved det pågældende stadion, beliggende i ‘islamiserede Sankt-Denis’. Utallige førstehåndsberetninger bekræfter mistanken. Frankrig er et demografisk trafikuheld i slowmotion, og det vil ‘No to racism’-kampagner i UEFA-regi blot fremskynde. Fra TV2 Sport – Dramatiske scener udskød CL-finale tre gange.

“I begyndelsen lød meldingerne på, at der var problemer med at få fansene ind på stadion. Kampen blev derfor udskudt til 21.15 i første omgang.

Siden blev scenerne mere dramatiske. Flere videoer på Twitter viste, hvordan fans i desperation forsøgte at tvinge sig adgang til stadion, selvom der var et hegn at forcere.

Da spillerne endelig gik på banen, fortalte Viasats kommentator Niels Christian Frederiksen, hvordan fans havde forsøgt at stjæle hans akkreditering.”

Mere

“Post-match last night was the scariest I’ve ever experienced. Organised gangs set about mugging departing fans. We ran a gauntlet of thuggery on our way to the Metro. Not a police officer in sight. Witnessed so many ambush attacks on unsuspecting attendees.” (Jim Beglin, Twitter, 29. maj 2022)

“‘… Vi blev angrebet i massevis af bander af arabiske røvere. Politiet gjorde ingenting. Ubeskriveligt. De angreb os to gange. Vi har det godt, men vi er traumatiserede. Ved indgangen og ved udgangen. Med børn på 9 og 5 år. De ødelagde vores fest. En skam.’” (Iván Espinosa de los Monteros ref. vidne, oversat fra Twitter, 29. maj 2022)

“Busserne, som angivet af UEFA, forlod dig omkring 3 kilometer fra stadion, og du måtte krydse nogle gader, som mange af dem forvandlede til en tragt for lommetyvene i kvarteret uden spor af politi … De samme kriminelle befandt sig ved udgangen af stadion i grupper på 30-40 mennesker, der skyndte sig mod Madridista-familier for at røve dem… Jeg har set piger græde, fordi disse fyre havde rørt ved dem, og der var en reel tilstand af panik, fordi uanset hvor du gik, fulgte de dig. Politiet, intet. UEFA, intet.” (Luis Moscardó, oversat fra Twitter, 29. maj 2022)

“Jeg er immigrant i Spanien, og jeg har altid støttet immigration, men det, vi oplevede i går aftes i Paris, var en rædsel for vores familie og alle fans. Hundredvis af afrikanske parisere angriber fans, der griner af os og ser os i panik. Det var racisme mod europæere. (Martin Varsavsky, oversat fra Twitter, 29. maj 2022)

ANNONSE