Nyt

Strandparken, Holbæk. Foto: Facebook

Forfatter Anne-Lise Marstrand-Jørgensen mener politiet opererer med ‘en meget snæver målestok for, hvad racisme er’, og påpeger ift. Rønne-drabet at racisme ‘kan have spillet en rolle’, at der sagtens kan have været ‘en racistisk overbygning’, selvom der er et åbentlyst motiv. Samme pointe har Jens Philip Yazdani, der mener at ‘hudfarve må have spillet ind’, at der har været ‘en racistisk dimension’.

Herunder et klassisk eksempel på udansk dominanskriminalitet. 16-årige Anders fik stjålet sin telefon under overfaldet, men motivet er ligeså meget at ydmyge offeret, måske fordi gerningsmanden dyrker MMA og har hørt at Anders har været dansk mester i karate. Hvis politiet blot registrerer ‘muligt racistisk motiv’, så bliver racisme-fetischisterne nødt til at trylle med definitionerne. Racistisk vold rammer stort set kun hvide danskere.

Fra Nordvestnyt Kalundborg – Slag og spark på sidste skoledag (kræver login).

“16-årige Anders Pedersen fra Jyderup blev torsdag i sidsteuge overfaldet af tre drenge i Strandparken i Holbæk. Han står her frem og fortæller sin version af historien.

… alkoholen i blodet gjorde ham måske lidt mere modig end normalt. Derfor gav han også hånd til den fremmede dreng, som lige havde hilst på en af de andre i gruppen. Reaktionen var ikke, som han havde forventet.

– Anders er et grimt navn, sagde den fremmede dreng.

-Hvorfor er det et grimt navn, spurgte Anders lidt kækt og lod sig ikke påvirke af situationen.

– Hvorfor grinede du før? Skal vi slås? Jeg er MMA-fighter, lød svaret. …

… han blev stadig mere aggressiv. Nu mente han også, at Anders skulle have sagt noget racistisk.

Ud af det blå kom en ven til den fremmede dreng pludseligt cyklende i retning mod Anders. Og i det samme slog den første dreng Anders i ansigtet.

Mens han lå på jorden, kunne han se den fremmede dreng og to andre. De sparkede ham.

… Et af sparkene ramte ham i brystkassen. Det blev leveret med en sådan kraft, at der et par timer efter stadig var et tydeligt skoaftryk på hans krop. Overfaldsmændene efterlod også mærker på hans kind, ryg og ribben.

ANNONSE