Kopierede/fra hoften

Forleden afholdt den muslimske studenterorganisation MSA City Campus et større arrangement på Københavns Universitet under overskriften ‘Skal islam moderniseres?’. De to talere var Hibz-ut-Tahrirs Taimullah Abu-Laban, og Peter Kuzmanovski fra CEDA (Center for Muslimers Rettigheder i Danmark). Den ene kæmper for kalifatet med Koranen i hånden, men den anden forfølger offer-diskursen. Islamofobi-dagsordenen og koraniske sværdvers går hånd i hånd – dog naturligvis kønsopdelt. Og det sågar i et samfundsvidenskabeligt auditorium på KU.

Glimrende kommentar af Katja Kvaale set i Weekendavisen – Islamister møder ingen modstand på Københavns Universitet.

“Mens kønnene flyder i Vestens identitetsdebatter, sidder de mange tilhørere i salen denne fredag skarpt kønsopdelt i overensstemmelse med islamismens forskrifter; tørklædekvinder for sig og fuldskæggede mænd for sig. Det er ikke diskurs, men virkelighed.

Hvor forgår så denne ‘debat’ ultimo marts 2022? I et mellemøstligt kalifat? I den Qatar-finansierede stormoské på Rovsinggade? Nej, vi er i Københavns Universitets største auditorium på Samfundsvidenskabeligt Fakultet i indre by.

Chr. Hansen Auditoriet, Københavns Universitet, 25. marts 2022; Foto: Facebook

Hvordan kan det ske, at Københavns Universitet lægger oplysningens sekulære haller til agitation for islamistisk antioplysning og antidemokrati? Og tillader kønsopdeling? Hvor er Vestens intellektuelle modstandskraft? Rektors afvisning?

Problemet er jo, at islamisterne løber halvåbne døre ind. De har ret i, at Vesten er blødagtig. Grundet postmoderne anfægtelser, hvid skyld og relativisme står vestlige universiteter ikke rigtigt på mål for ægte viden; for fri tanke og hård faglig kritik, hvor dårlige eller følelsesbaserede argumenter afvises. I stedet forfægter KUs rektor, Henrik Wegener, en diffus multikulturalisme…”

“I den offentlige debat bliver der ofte slynget med anklager om, at islam er gammeldags, middelalderlig, kvindeundertrykkende og dermed har behov for at tilpasses det moderne samfund. Sommetider er diskussionen om islam og modernisering desværre baseret på misinformation og usaglighed. Vi i MSA City Campus håber på, at kunne tilgå emnet på basis af saglighed samt historiske kendsgerninger. Her vil vi se nærmere på, hvad der ligger til grund for tanken om modernisering, samt hvorfor traditionelle muslimer ikke mener, at islam bør moderniseres. Disse spørgsmål har vi i MSA City Campus æren af at adressere til vores næste offentlige event ‘Skal islam moderniseres?’ … Vi glæder os til at se jer, og tag gerne en ven med under armen!” (MSA City Campus, Facebook, 9. marts 2022)

 

ANNONSE