Kommentar

Aamund.dk

Op til magtovertagelsen i 1933 var det mest populære kampråb for nationalsocialisterne: DEUTSCHLAND ERWACHE! (TYSKLAND VÅGN OP!) Hensigten var at bevidstgøre masserne til en fælles identitet og fælles værdier. Når man først er vågen og har været det i nogen tid, så er man blevet opvakt, som på moderne amerikansk hedder: WOKE.

Opvakt-bevægelsen i vore tider er naturligvis ikke nazistisk, men den har klare fællesværdier med tredivernes ERWACHE strategi. Begge bevægelser består af ligesindede, der bekender sig til identiske holdninger og meninger. Og begge bevægelser bekæmper skånselsløst alle, der ikke deler det opvakte evangelium.

Opvakt-strømningen tog form gennem de seneste tyve år, først som en noget diffus anti-borgerlig orientering hen imod mindre frihed og mere formyndersamfund. Men efter at Donald Trump blev præsidentkandidat for Republikanerne, blev opvakt- bevægelsen bevidst om klare mål og strategier. I USA kom den hurtigt til at omfatte Demokraterne, hovedmedierne, lærerkræfter i skoler og den højere uddannelse, dommerstanden, store dele af embedsværket og kulturlivet.

ANNONSE

Nazisterne beviste igen og igen, at en løgn bliver til den oplevede sandhed, når tilstrækkeligt mange tror på den. Det samme gør den moderne opvakt-bølge.

Hensigten helliger midlet. Uden betænkeligheder eller filter. Under Trumps præsidentperiode benægtede de opvakte, at han havde skabt en forrygende vækstøkonomi for alle lønmodtagere, gjort USA selvforsynende med energi og til verdens største olie- og gasproducent. Det blev mørkelagt, at han skabte fred mellem Israel og De Arabiske Emirater, at han fik stoppet den illegale indvandring og fik en Covid-vaccine på markedet i lyntempo.

Til gengæld lykkedes det opvakt-bevægelsen at overbevise et flertal af amerikanere om, at Trump var landsforræder, international pengeafpresser og bestikker og ansvarlig for de mange Covid dødsfald.

De opvakte beskylder nu Trump for at have forsøgt et statskup den 6. januar 2021, hvad der skal forhindre et genvalg af ham i 2024. Endelig er det lykkedes AMERIKA ERWACHE!-folket at feje Biden familiens korrupte pengecirkus ind under gulvtæppet, hvor det atter kan hentes frem, hvis den talentløse Biden/Harris- kombination skulle planlægge at stille op igen i 2024, hvad opvakt-bevægelsen aldrig vil tillade. Nok er nok.

Politiske modebølger rejser hurtigt i moderne tider, og vi er også blevet opvakte i Danmark. Vi deler os ikke mere efter anskuelser, men forsøger at samle os om konsensus. Og mobbe dem, der ikke vil være med i fællestænkningen.

Venstre og Konservative har kastet det borgerlige håndklæde i ringen og bekender sig som Socialdemokratiet til formyndersamfundet, der arbejder for ’fælleskabets’ interesser. Det blev tydeligt demonstreret under Covid-pandemien, hvor alle borgerlige stemmer forstummede af angst for at blive mobbet af den offentlige mening. Ligesom DR, TV2 og Politiken er de eks-borgerlige medier blevet opvakte og er filialer af den amerikanske woke-bevægelse.

Berlingske har således stadigt travlt med at skrive smædeartikler om Trump og hyldestkvad til den formørkede Biden. Ikke et ord om den korrupte Hunter Biden. Regnbuebevægelsen har kronede dage. Heteroseksuelle er perverse og fodboldspillere tvinges til at løbe på banen iført bøssereklamer. Ingen karnevaller med negerkonger, arabiske sheiker, mexicanske røverbaroner og Hawaiipiger.

Etnisk imitation er racisme. Også for sjov.

Der er ved at samle sig en nationalt opvakt konsensus om afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Stemmer man nej, er man reaktionær og gammelchauvinist og sikkert også nazist, som alle modstandere af de opvaktes synspunkter. Medier og politikere i forening velsigner gasimporten fra Rusland og forbander Rockwool og Ecco som landsforrædere for at fastholde deres markeder i Rusland.

Kristne værdier taler vi ikke mere om. De er simpelthen for pinlige, hvis man er den mindste smule opvakt. Kritik af islams totalitære samfundssystem er islamofobi og fører til social landsforvisning. Joh, Danmark er blevet vågen, opvakt og klar til opgøret med sine kættere.

ANNONSE