Tavle

Torsdag bragte Jyllands-Posten en artikel om krigens desinformation, og illustrerer med billedet af en døende ukrainsk kvinde, tidligere omtalt her på siden.

En såret, gravid kvinde bæres ud af et bombet hospital i Mariupol. Rusland forsøgte efter angrebet mod hospitalet at udbrede fortællingen om, at hospitalet i virkeligheden blev brugt af ukrainske nationalister, og at en af de sårede gravide kvinder var en ‘krise-skuespiller’.” (Jyllands-Posten, 30. marts 2022)

 

Apropos

“Redaktør på bloggen Uriasposten Kim Møller er blevet tiltalt med påstand om fængselsstraf for at dele et usløret billede af et drabsoffer for et terrorangreb, der fandt sted i Nice i 29. oktober 2020. … Den 49-årige blogger er sigtet efter straffelovens 264 d, der handler om uberettiget videregivelse af billeder. Som udgangspunkt er strafferammen op til et halvt års fængsel, men i Kim Møllers tilfælde går tiltalen på stk. 2, der handler om særligt skærpende omstændigheder. Her er strafferammen op til tre års fængsel.” (Berlingske, 2021)

ANNONSE