Kommentar

Meget står og falder med det amerikanske midtvejsvalg i november – bl.a. friheden, demokratiet og Vestens fremtid. Altså ikke blot i USA, men også i Europa, for vi plejer at importere enhver amerikansk kulturstrømning med få måneders forsinkelse. Når den amerikanske venstrefløj, som er storkapitalens parti, spreder propaganda om “racisme”, den onde koloniale fortid og kønnenes opløsning, begynder hjemlige spekulanter at smide buster i havnen og kræve undskyldninger for gamle dages slavehandel. I Folketinget optræder ungmøer, der er rasende over, at nogen kan påstå, at mænd ikke kan føde børn.
De bliver aldrig tilfredse, før enhver modstand mod det rullende vanvid er forstummet. Men hvad skal de gøre, når der er udsigt til, at de kan tabe magten i november?
Elementært! De finder på en ny krise, der kan retfærdiggøre, at valget ikke kan afholdes efter gældende regler. Det kan f.eks. ske ved at promovere ny covid-panik, der retfærdiggør, at aktivister betalt af Big Tech får lov at gå fra dør til dør og indsamle stemmesedler, som de tilbyder at udfylde, og som de selv påtager sig at tælle op. Republikanerne vil protestere og anlægge retssager, men da har valget allerede fundet sted, og dommerne tør næppe lægge sig ud med vinderne.
Det britiske Mail on Sunday kan i dag referere flere ekspertudtalelser og undersøgelser, der sandsynliggør, at nedlukninger har marginal betydning for covid-bekæmpelsen, og at skaderne overstiger nytten.
Men det kommer jo an på, hvis nytte man taler om.
Vi lever i underlige tider.
ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige