Kommentar


WWW.ASGERAAMUND.DK

Efter først at have ignoreret Covid19 smittebølgen i Europa slog danske medier og politikere om i hysteri og dommedagsprofetier, der hastigt flyttede danskernes rædsel for at blive kogt i klimaopvarmet havvand til frygten for en langsom kvælningsdød af massedræberen Corona. Epidemien blev hurtigt politiseret af regeringen, der som gode socialdemokrater ikke lod nogen lejlighed gå fra sig til at realisere formynderstaten, hvor folkestyre betyder, at folket bliver styret. Og for journalister er en god nyhed noget, der handler om undergang, katastrofer, død og ødelæggelse. Hver evige eneste dag i nu to år har dagens panel af sundhedseksperter og politikere sekunderet af en presse altid oppe i det rødglødende felt råbt:” ulven kommer, enden er nær!”

Der var ingen ende på restriktioner og nedlukninger, påbud og forbud. Gryden blev holdt i kog af medierne, der kunne berette om nye og dødsensfarlige mutationer og varianter, der var meget vanskeligere at bekæmpe end de eksisterende.  Panikken bredte sig naturligvis hurtigere end samtlige Covid varianter. Den danske slavesjæl bøjede nakken. Christiansborg faldt til patten, og folket lærte at elske sine plageånder. I supermarkeder kan man nu opleve Corona-vanvittige kvinder, der skriger og hvæser af kunder, der ikke har anlagt mundbind nøjagtigt efter forskrifterne eller som er kommet for tæt på deres Covid beskyttelseszone. I den anden end af skalaen befinder sig en voksende del af befolkningen, der anser vaccinerne for virkningsløse eller kun udviklet af medicinalindustrien for at tjene maksimal profit eller for at gøre muslimer infertile.

Hvis vi nu frigør os for hysteriet og manipulationerne og kaster et nøgternt blik på virkeligheden, tegner der sig et noget andet billede end den medieskabte tur med spøgelsestoget.  Globalt er 5 millioner mennesker omkommet af Coronarelaterede årsager. Næsten alle er imidlertid ældre, svagelige mennesker eller patienter, der led af alvorlige sygdomme som KOL, kræft, diabetes, der havde svækket immunsystemet. Der har været meget få dødsfald blandt yngre, sunde mennesker. Vacciner mod polio, gul feber og kopper giver livslang beskyttelse. Vacciner mod influenza giver kun flygtig beskyttelse i 6-8 måneder og endda kun omkring 60 procents beskyttende effekt. Her befinder Corona-vaccinerne sig også. Det er førstegenerations vacciner, der mirakuløst blev udviklet på rekordtid. Der er plads til forbedring, men vaccinerne giver en vis beskyttelse mod den hastigt muterende Covid 19.

ANNONSE

Vi har været værre ting igennem end denne epidemi. Den Spanske Syge for hundrede år siden dræbte mellem 50 og 100 millioner mennesker( Medical Press). AIDS kostede 36 millioner livet, indtil man udviklede HIV-hæmmende lægemidler. Pesten, Den Sorte Død, der ramte Europa omkring år 1350, kostede 40-50 procent af alle mennesker livet i de smittede områder. Det kan ikke nytte noget at udnævne den nye variant, Omikron til den næste pestlignende dræber, hvad medierne er godt på vej til. Omikron angriber ikke lungerne og giver kun traditionelle forkølelses-symptomer. Den blev først fundet i Sydafrika, hvor den vist allerede er ved at opgive ånden. Den 29. december blev der i Sydafrika, der har 60 millioner indbyggere, konstateret kun sølle 4000 nye smittede med Covid ifølge avisen Mail & Guardian.

Vi har haft påbud om mundbind siden 29. november, hvor der kun blev opgjort få tusinde smittede. Inkubationstiden for Covid 19 er 2-10 dage, så hvis mundbind var effektive mod smittespredning, burde vi medio december kunne se en udfladning af smittekurven. Smitten steg derimod med raketfart og ligger nu på over 20 000 nye tilfælde dagligt. Mundbind har ingen effekt, men ingen magt på jorden kan få beslutningstagerne til at kassere dem. Fordi enhver politiker hellere vil gøre det forkerte, end ikke at gøre noget.

Regering og sundhedsmyndigheder burde vælge Florida som rollemodel for Covid-bekæmpelse. Delstatens guvernør, Ron de Santis er en særdeles fornuftig mand, der ikke lader sig køre over af hysteriske politikere og dommedagsmedier. Han har åbnet samfundet. Virksomheder, skoler, restauranter og sportsbegivenheder fungerer normalt, men stimuleret af kampagner til alle om at lade sig vaccinere. Det burde vi også gøre. Covid 19 er ikke Den Sorte Død. Væk med maskerne. Og skal vi ligesom med influenza have et stik om året, er det rigeligt det værd for at generobre det åbne samfund.

ANNONSE