Kopierede/fra hoften

Katherine Diez er litteraturanmelder for Berlingske, og er vel bedst kendt i bloggosfæren, for at have været Dan Jørgensens overscoring. Jacob Skyggebjerg er den venstreradikale forfatter, som i årevis har hældt galde ud over enhver form for fædrelandskærlighed, og manden der portrætterede Stram Kurs-medlemmer med ordene: “… disse mennesker er den væske, som er løbet fra sprækken, da bunden af samfundet flækkede”.

Sidste år udkom Skyggebjerg med en roman, hvori han under andet navn omtaler en litteraturanmelder på Berlingske. Katherine Diez slår hårdt igen, og det er ham vel undt. De selvretfærdige er i reglen de værste. Set på Instragram.

“I 2018 gav jeg hans roman ‘Hjælp’ tre stjerner i Berlingske. Udgiver man en bog i et land med trykkefrihed (herunder pressefrihed), må man ogsa forberede sig pa en potentiel lunken anmeldelse. Det mærkede jeg bare ikke, han havde været, da jeg tilfældigvis mødte ham til en digters udgivelsesreception knap et år senere, eller rettere: jeg mærkede ikke, at han havde været forberedt pa at modtage en lunken anmeldelse af ‘mig’. Den aften i 2019 forlod jeg udgivelsesreceptionen helt ude af flippen, efter han mod min vilje havde jagtet mig, holdt mig fast, presset mig op ad en væg, taget på mig og været verbalt grænseoverskridende i sit udtryk over at være utilfreds med den anmeldelse, jeg havde skrevet året før. Som dagene derefter gik, blev det mere og mere klart for mig, hvad jeg var blevet udsat for, men uden at kunne sætte ord pa det; jeg var så forvirret over, at den eneste tilstedeværende, der reagerede på det, og råbte op om, at ingen andre reagerede, når nu det udspillede sig foran alle, var den veninde, jeg havde slæbt med. Havde min frygt for at komme til at ødelægge stemningen til denne udgivelsesreception forhindret mig i at sige tydeligt nok fra? Var det derfor kun min veninde, som kunne se, jeg var utryg ved det, der foregik? Jeg forstod det ikke og tænkte, det nok var bedst, at der ikke blev gjort mere ud af elt.

I december 2021 udkom Skyggebjerg med romanen `Inderkredsen’, som Informations anmelder Bodil Skovgaard Nielsen kaldte et ‘rasende udfald mod eliten’, her forstas litteraturkritikerne, som ødelægger litteraturen for alle andre. Selv kommer jeg aldrig til at læse den, men forstod straks på alle (dårlige) anmeldelser, omtaler og interviewforespørgsler (som jeg afviste), at Skyggebjergs karakter ved navn Ditte Corfitz, som er anmelder pa Berlingske, er en hadefuld parodi på mig. ‘Jeg’ bliver, ifølge Skovgaard Nielsen, fremstillet som en ‘litterær bimbo uden meget andet end sine blå øjne og blowjobsmil mellem ørerne’. Mange af denne karakters om litteratur pinligt aflirende, lommefilosofiske replikker er angiveligt taget direkte fra min Instagram-profil.

… Til Skyggebjerg, hvis i forvejen skrantende forfatterkarriere, jeg før tænkte, at jeg hellere matte beskytte ved ikke skrive dette opslag: Tak for i det mindste selv at levere en ubestridelig parodi på det kvindehad, jeg passende kan være med til at belyse i dag den 8. marts. Jeg er bange for dig og håber, du vil lade mig være nu.

ANNONSE