Uncategorized

Indtil i dag var Morten Østergaard leder af De Radikale, et parti, der på mange måder ligner det norske liberale parti Venstre. Men så dukkede en historie op om en politiker, der havde taget en partikollega, Lotte Rod, på låret. Hvem var det?

Sexisme har præget dansk politik i sommer og efterår, og marginerne for fejl er blevet små.

Da det viste sig, at det var partilederen selv, der var den skyldige, var det slut for Østergaard. Forventningspresset indebærer at formanden går foran med et godt eksempel. Der var ingen pardon.

Lotte Rod havde beskrevet verbale tilnærmelser og berøring. Intet mere, men da det var partilederens hånd, var faldet desto større.

Sophie Carsten Nielsen kommer ind og overtager lederpositionen.

Det er ikke første gang, en sexhistorie ødelægger en politisk karriere, men kan det også ødelægge et politisk parti, spørger Berlingske.

Den ene side af sagen er, at det var Radikale Venstre, der mente, at udenrigsminister Jeppe Kofod ikke skulle have stillingen baseret på en sexhistorie, han havde med en pige på 15 i 2008.

ANNONSE

Radikale har for nylig tordnet mod sexisme. Blandt andet da partiets talsmand for ligestilling, Samira Nawa, sagde, at Jeppe Kofod (S) ikke burde have været udnævnt til udenrigsminister sidste år.

Dette skyldes hans sag fra 2008, hvor han som daværende 34-årig havde sex med en daværende 15-årig pige ved et arrangement i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

Kofod havde sex med den unge pige uden kondom. Pigen blev fundet grædende på sengen af ​​sine jævnaldrende.

Carsten Nielsen siger, at Lotte Rod havde betroet sig til  hende. Hun vidste godt, hvem der tog hende i låret. Hun siger, at sagen ikke er slut med dette. Sexhistorier – helt ned til niveau med den ene hånd på låret  – giver en mulighed for at fortsætte i lang tid. Hvis man vil.

‘Lotte kom fortroligt til mig. Vi havde og fortsætter med at have samtaler. ”

”Som politisk leder kan du stadig komme til mig i tillid til disse spørgsmål. Denne debat er ikke afsluttet med Morten Østergaard, “siger Sofie Carsten Nielsen.

ANNONSE