Nyt

DR Nyheder skriver om 41-årige Peter fra Aars, der tog til Ukraine for at hente Lana og hendes søn Bjørn. De har en relation til Danmark, og bor nu privat i Vejle. Henkastet nævnes det, at Peter tilfældigt mødte ‘en ung kvinde fra Algeriet’, og at han tog hende med til Flensborg. Her lidt fra en DR-historie om 28-årig Taras – Biler fyldt med unge ukrainere forlader Danmark: Vil hjem og kæmpe mod Putin.

“En af dem er 28-årige Taras Pokotilo, der bor i Grindsted lidt udenfor Billund…

– Jeg tager tilbage til Ukraine, fordi der er udbrudt krig med Rusland. Mine venner og familie er stadig i landet, og de befinder sig i en meget farlig situation, siger han og forklarer, at han ser det som sin pligt at forsvare sit hjemland.

– Det er vores land, vores hjem. Hvem vil redde det hvis ikke mig? De ældre i befolkningen flygter ud af landet, så jeg ser ingen anden mulighed, jeg må afsted til Ukraine. Jeg er ikke bange. For jeg ved, at jeg vil komme i himlen – og russerne vil komme i helvede.”

ANNONSE