Nyt

Dronning Margrethe II af Danmark. Foto: Johannes Jansson/norden.org

Dronning Margrethe har igen slået fast, at indvandrere og flygtninge i Danmark må lære at leve på dansk vis. I et interview torsdag tog dronningen imod franske journalister før statsbesøget af den franske præsident Macron 28. og 29. august. Under interviewet blev hun spurgt om, hvordan Sverige og Danmark har tacklet indvandringen forskelligt. Dronningen svarede:

– Ja, det er dér, hvor man kan se, at vi er forskellige. Det kan overraske, men sådan er det. Sverige er geografisk meget større end Danmark, og der er derfor også en større befolkning. I Danmark er alle meget tættere på hinanden, så man lægger mærke til forskellene.

– Men det er vigtigt, at de folk, der kommer her til vores land, ved, at de nu er i Danmark, og at der er en måde at leve på, som de ikke kan se bort fra, slog hun fast.

ANNONSE

Det er ikke første gang at dronning Margrethe har sagt, at indvandrere skal tilpasse sig Danmark, og ikke omvendt. Allerede i 2005 udtalte hun:

»Vi udfordres i disse år af islam både globalt og lokalt, og den udfordring er vi nødt til at tage alvorligt… Vi har ganske givet ladet det flagre i alt for lang tid, fordi vi er tolerante og temmelig dovne… Der må vises et modspil, og man må en gang imellem løbe en risiko for at få en mindre flatterende etiket hæftet på sig.«

I 2016 kom bogen med titlen «De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne», hvor Margrethe samtaler med avisen Berlingskes Thomas Larsen. Der siger hun, at man ikke nødvendigvis bliver dansk af at bo i Danmark, og at «der skal skiftes lidt af jorden i potten».

»Måske handler det også om, at når der kommer så mange på en gang fra så anderledes vilkår og med en bestemt religion, bliver det sværere. De kommer til at isolere sig og leve isoleret, med eller uden deres vilje,« sier dronning Margrethe.

Til det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel, udtalte hun i 2016:

Jeg ville ikke sige at vi er et flerkulturelt land, men der bor mange mennesker her som har andre rødder, baggrunde og religioner – flere end for tredive år siden.

Dronning Margrethe er realist med en solid forståelse for dansk kultur og levemåde. Hun forstår instinktivt hvad danskerne ønsker for deres land: at fortsætte med at leve på dansk vis.

Extrabladet

ANNONSE