Nyt

Nok en jødisk kvinde, kaldt Lu, er blevet overfaldet i sit hjem i Páris af to “mørkhudede” unge som bluffede sig ind, røvede, bandt og slog hende. De vidste at kvinden på 74 var jødisk, fordi hun havde en mezuzah fæstet til dørkarmen. De unge udgav sig for at tilhøre sikkerhedsvagterne i boligblokken. Kvinden har boet 30 år i blokken, men vil nu flytte.

Det er en særlig organisation som overvåger angreb på franske jøder, BNVCA, som rapporterede angrebet søndag. Selve hændelsen fandt sted 13. december. Kvinden er i chok.

Endnu en ældre fransk jødisk kvinde, der bor alene i sit eget hjem, er blevet udsat for et brutalt røveri motiveret af antisemitisme, sagde det Paris-baserede National Bureau for Vigilance Against Antisemitism (BNVCA) søndag.

Angrebet fandt sted den 13. december ifølge en erklæring fra BNVCA, en uafhængig organisation, der hjælper ofrene for antisemitisk vold i Frankrig.

De to unge var i 16-17-årsalderen. Kvinden slap dem ind i god tro.

De udsatte derefter deres offer for en række kraftige slag, før de bandt hende og beordrede hende til at fortælle, hvor hun opbevarede sine smykker. I løbet af den næste traumatiske halve time gennemsøgte en af overfaldsmændene lejligheden, mens den anden holdt vagt over offeret, slog hende gentagne gange og lagde et stykke malertape over hendes mund for at kvæle hendes gråd.

En mezuzah er en beholder med et skriftsted, som er fæstet til dørkarmen og giver en troende jøde beskyttelse. Det kan minde om da jøderne smurte blod på dørkarmen for at døden skulle gå forbi deres dør under slaveriet i Egypten.

 

Overfaldet og mishandlingen er ikke unik.

Den foregående uge var en jødisk familie, der bor i en nabogade, blevet udsat for et lignende antisemitisk røveri, tilføjede gruppen.

I sidste måned blev en 70-årig parisisk jødisk mand tævet, bestjålet og bundet til en stol i sin egen lejlighed af antisemitiske ubudne gæster, som endnu ikke er pågrebet af politiet.  beaten, robbed and tied to a chair

Disse hændelser bliver ikke rapporteret af medierne, særlig ikke de udenlandske. Der er tre dødelige angreb som oplyste mennesker har skaffet sig viden om:

I 2017 blev Sarah Halimi, en 65-årig pensionist, tævet og hendes lig slynget ud af et vindue på tredje sal af en antisemitisk ubuden gæst, mens Mireille Knoll, i 2018, en 85-årig Holocaust-overlevende, blev stukket 11 gange i sin lejlighed, før hendes lig blev sat i brand under et andet røveri motiveret af antisemitisme.

Den tredje sag var kidnapningen af ​​  Ilan Halimi  / 23) i 2005 af en gruppe kaldet barbarerne. De torturerede Halimi på den værst tænkelige måde, overbevist om, at siden han var jøde, havde han adgang til store penge. Da han endelig blev sluppet fri, var det for sent. Halimi døde af sine kvæstelser.

ANNONSE

Der har været flere dødelige antisemitiske terrorangreb. Det mest kendte er terroristen Coulibalys angreb på det  jødiske supermarkedet Hypercacher to dage efter massakren på redaktionen på Charlie Hebdo.

Det er blevet farligt at være jøde i Frankrig, hvor jøderne i  sin tid blev befriet af Napoleon. De unge rejser væk.

ANNONSE