Nyt

Intet medie har fortalt noget om etniciteten på de her aggressive Nørrebro-unge, men det behøves heller ikke, for alle ved hvem det drejer sig om. DR har talt med flere øjenvidner, og her kommer virkeligheden råt for usødet, så man skal langt til venstre for virkeligheden for at finde apologeter. Fra DR.dk – Borger efter fyrværkeri-ballade på Nørrebro: ‘Mine børn bliver bange – vi er i vildrede’.

“En kvinde, der ønsker at være anonym, fortæller om telefonsamtaler med Københavns Politi, hvor betjentene virker magtesløse.

– Jeg har foretaget adskillige opkald til politiet, som føler sig magtesløse med den gældende lovgivning og siger til os, at det kun vil blive værre i løbet af den næste uge, og at de intet kan stille op, fortæller kvinden.

Hun observerede i går, at der ankom flere biler i området, som havde bagagerummet fyldt med fyrværkeri, der blev delt ud på gaden. Hun vurderer, at nogle af de unge, der tog imod fyrværkeriet, var helt ned til 10 år gamle.

– De affyrer fyrværkeri imod hinanden, forbipasserende og bilister. Vi så, hvordan forbipasserende forsøgte at forskanse sig i en døråbning, bussen blev beskudt, og vores vinduer bliver ramt.

– De seneste aftener er forløbet med bange og grædende børn. Vi er i vildrede. Jeg har lyst til at flygte fra det, men det her er vores hjem, som jeg også gerne vil passe på, og vi har ikke andre steder vi kan tage hen, fortæller kvinden.

– De holdt bomberørene i hånden og rettede det hen ad gaden. Når man lige kommer gående og får sådan en i øjet, så er det ikke så rart, siger Peter Teglhus Hansen, der arbejder som biblioteksbetjent.”

BT har talt med 22-årige Line Rasmussen, der planlægger at flytte fra Nørrebro.

“Hun kunne ikke høre, hvad de råbte. Hun kunne ikke forstå det. Men det behøvede hun heller ikke. Hun var ikke tvivl. Det var hende, det handlede om. Hende, der var målet. … Gruppen af drenge stod kun fem meter fra hende. De havde blokeret cykelstien med en masse væltede cykler. Der var ingen vej forbi. Det næste, hun så, var lysglimtet. Fontænen af små gnister, der let dansede hen over bilens tag. Drengene havde placeret et stort fyrværkeribatteri på en parkeret bil og havde netop sat en lighter til lunten. En af drengene stillede sig nu om bag batteriet, tog fat i siden på det og rettede det direkte mod Line.

Line Rasmussen lider af angst, og hændelsen fredag aften har efterladt hende i en forværret tilstand…”

Mere.

“- En kvinde kommer gående på Korsgade, hvor en gruppe på tyve personer kaster en genstand efter hende, som hun vælger at samle op. – Det viser sig at være et kanonslag, der sprænger i hendes hånd, siger vagtchef for Københavns Politi, Michael Andersen.” (Ekstra Blandet, 8. december 2019)

“Utallige bomberør mod passerende cyklister. Kaskader af raketter efter busser og biler. Batterier en masse mod åbne vinduer og døre. … Jeg er nemlig ved at kaste håndklædet i ringen og flytte. Jeg gider ganske enkelt ikke længere. Og hvis ikke, det var fordi, at Indre by er for tomt, Frederiksberg for stift, Østerbro for pænt og Vesterbro for tåbeligt så var det sket forlængst.” (Hassan Preisler, Facebook, 27. december 2019)

“Helsingør Dagblad har været i kontakt med en beboer i området, som så branden opstå. Han fortæller, at fire drenge skød med bomberør mod en beboerblok på Sydvej, og at dette endte med at sætte branden i gang.” (Helsingør Dagblad, 27. december 2019)

 

ANNONSE