Nyt

Dansk Journalistforbund kritiserer på TV2, at medier skal være opmærksom på sprogbruget i relation til krigen i Ukraine. Da krigen er tættere på os bliver vi mere følelsesmæssigt påvirket, og det er problematisk, at vi qua konfliktens nærhed, nemmere kan spejle os i Ukraine-krigens ofre. Korrespondenten Puk Damsgaard opridser med ordene ‘Kristne. Hvide. Ligner os…’. Du er lidt racist, hvis du ikke føler ligeså meget sympati for flygtende syriske mænd, som med flygtende ukrainske kvinder.

Muslimer omtaler trosfæller som brødre, men det er helt forkert, når hvide kristne danskere føler sympati for hvide kristne ukrainere. I Facebook-gruppen ‘Bevar Ukraine’ er der heftig aktivitet i disse dage, og i modsætning til Venligbo-segmentet under den syriske borgerkrig, så er det helt almindelige danskere der tager affære. Her er ingen ingen dydssignalering, ingen politisering, og ingen gøren regning uden vært. Blandt de mange danskere der tager afsted er den gode Lars Grønbæk larsen, der tirsdag kunne ses i Aftenshowet.

“Women and children lead exit from Ukraine as refugees surge into Poland. But many Ukrainian men are returning home to take up arms and fight” (The National News, 27. februar 2022)

“Nigeria’s government has condemned reports that its citizens, and those of other African countries, have been stopped from leaving war-torn Ukraine. Isaac, a Nigerian man trying to get into Poland, said border staff told him they were ‘not tending to Africans’.” (BBC, 1. marts 2022)

ANNONSE