Kopierede/fra hoften

Interessant opdatering af Harry Vinter på Facebook.

“‘Et militært angreb på en fri og suveræn nation har ingen plads i Europa i vores tid’, udtaler statsminister Mette Frederiksen.

Jeg ville ønske, at daværende statsminister Nyrup Rasmussen og daværende udenrigsminister Helveg Petersen havde haft den samme holdning, da de for 13 år siden – uden FN-mandat og under skarpe protester fra Rusland – lod danske bombefly deltage i bombardementer af Serbien og efterfølgende besættelse af den serbiske provins Kosovo. For første gang siden 2. Verdenskrig blev en europæisk hovedstad – Beograd – udsat for bombardementer, bl.a. fra danske fly.

Den russiske forfatter Alexander Solsjenitsyn udtalte efterfølgende:

“Da jeg vendte tilbage til Rusland i 1994, var de vestlige lande genstand for en sand tilbedelse. Det skyldtes ikke så meget faktisk viden eller et bevidst valg, men var resultat af en naturlig afsky for det bolchevikiske regime og dets antivestlige propaganda.

Stemningen begyndte at vende med NATO’s grusomme bombardementer af Serbien. Alle samfundslag i Rusland var dybt chokerede over disse bombardementer. Så opfattelsen af Vesten som ‘demokratiets ridder’ er blevet afløst af skuffelse over, at pragmatisme, ofte kynisk og egoistisk, er hovedindholdet i Vestens politik. For mange russere var det en stor skuffelse med knuste idealer.’ …”

ANNONSE