Nyt

To mænd fremstilles i retten i Westminster onsdag, sigtet for at have planlagt et attentat mod statsminister Theresa May, melder britiske medier.

Mændene, som er henholdsvis 20 og 21 år gamle, blev pågrebet i forrige uge. Statsministerens kontor vil ikke kommentere detaljerne omkring pågribelserne eller de angivelige terrorplaner, men britiske medier skriver, at de to skal have planlagt at dræbe May.

Politiet mener, at planen var at udløse en hjemmelavet bombe ved Downing Street og derefter angribe og dræbe Theresa May i det efterfølgende kaos.

Mændene skal ifølge britiske medier være islamister.

Pågrebet i forrige uge

Ifølge Sky News har Scotland Yard, MI5 og politiet i West Midlands arbejdet med sagen i flere uger. Forrige uge toppede sagen, da de to mænd blev pågrabet af væbnet politi. Mændene blev tirsdag sigtet for terrorforberedelser.

Downing Street, som huser den britiske statsministerbolig, er tungt bevogtet med blandt andet væbnet politi og fysiske afspærringer.

Sikkerhedstiltagene er gradvist indført siden 1970´erne og blev massivt optrappet det følgende årti på grund af den stigende trussel fra den militante irske separatistorganisation IRA.

IRA-angreb

I 1991 angreb IRA statsministerboligen med en hjemmelavet bombekaster. Daværende statsminister John Major var hjemme, men blev ikke såret af bomben, som landede i haven. Syv år tidligere forsøgte IRA at dræbe Majors forgænger, Margaret Thatcher, ved et bombeangreb mod det hotel, hvor de konservative holdt landsmøde i Brighton.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Den fjerde afmagt

Sådan bryder islam sammen