Kopierede/fra hoften

Det er ikke svært at finde eksempler på den vestlige kulturs forfald. Tidligere i dag så jeg reklamer for en ny serie på streamingtjenesten Disney+, der som bekendt er en del af The Walt Disney Company. Serien bar titlen Pam & Tommy, og var baseret på den lækkede ‘hjemmevideo’ med Pamela Anderson og Tommy Lee. ‘High impact nudity and frequent sexscenes’. Det der i 90’ern var en sexskandale, er i dag simpel Disney-materiale.

Rune Selsing har en tankevækkende kommentar på JP.dk – Kommer hævnen for Vestens imperiale verdensorden?

“Hvad sker der, den dag Vesten ikke længere er en enerådig magt? Når USA ikke længere kan diktere forholdene hos andre nationer og ikke længere kan håndhæve deres verdenssyn over resten af verden? …

Tænk, hvis nogen andre fik magten? Hvad ville de sige om Vesten? Måske nogen simpelthen vil have hævn. Slå tilbage mod det jerngreb af værdier, vi har påduttet resten af Jordens befolkning. Hævn over krige og drab. Over aktive forsøg på destabilisering. Tænk på dengang, russerne forsøgte sig med et mikroskopisk og virkningsløst forsøg på at blande sig i det amerikanske valg. Det medførte et enestående hysteri. Er det derimod utænkeligt, at amerikanernes støtte til Jeltsin faktisk var afgørende for hans genvalg? Eller at amerikanske techgiganters diskriminering af ikke-liberale synspunkter har en massiv indflydelse på valg overalt i verden?

Hvad, hvis nogen påstod, at Vesten var de onde? At vores værdier ikke kunne tolereres?

Virkeligheden er, at vores liberale værdier og menneskerettigheder ikke er universelle. Det er kristne værdier. Når vi håndhæver dem i resten af verden, er der altid en risiko for, at de bliver opfattet som rå magtanvendelse. Som en moderne form for korstog.

Vi bør bære os helt anderledes ad. Acceptere pluralismen. Give plads til andre. Respektere forskelligheder. Også dem, vi ikke nødvendigvis bryder os om.”

ANNONSE