Kommentar

Donald Trump holdt i aften en tale i Ohio om hvordan han vil håndtere radikal islam. Det blev også et opgør med det liberale Amerika under Barack Obama. Trump går hele vejen, og det blev svært for de liberale medier og Hillarys forsvarer at genvinde initiativet.

Svært fordi Trump ganske enkelt har ret: Verden er blitt a mess under Obama. Han har haft 7,5 år. Hans skinnende visjon, eksemplifisert ved talen i Kairo i juni 2009 og den udstrakte hånd til Iran, har falmet. Han rakte ud hånden til den islamske verden. Hvad fik han tilbage? Terroren har igen gjort sin entre på amerikansk jord.

Alle kan se at radikal islam er på fremmarch og at den liberale verden ikke har noget svar. De har droner og højteknologi, men det er ikke det som standser radikaliseringen. Du kan ikke standse en mand fra at gå amok med en lastevogn med dronemissiler. Det ved også Obama og Hillary, men de klarer ikke si det. De forsøger bare mer af det samme.

ANNONSE

Derfor handler dette om en kamp som gjelder Vestens sjel: Klarer den at stå op mod islam?

Trump fik frem at det er et andet USA han står for. Et USA der ikke gemmer sine værdier, men er stolte af dem. Assimilering er ikke noget skældsord, det er en gave, sa Trump.

Han havde flere punchlines: Politisk korrækthed har erstattet common sense.

Hvis Trump klarer at vise at han står for common sense, kan han fremdeles vinde. Men da må han lære at tøjle sin tunge. Han kan ikke la den løbe af med sig, slik den har gjort i sommer. Oddsene har steget. Der står meget på spild. De liberale kæmper for sit liv og de kommer til at benytte hver eneste anledning til at ramme ham.

Trump må gøre sin hjemmelekse og stay on topic. Ikke tale hen i vejret.

Han sa han kunne komme til at være vicious mot ekstremister. If necessary. Hvad betød det? Tortur? Ville programlederen vide. Nei, Trump som president vil holde sig til forfatningen, svarede John Hajjar fra America-Mideast Coalition for Trump.

Når de liberale kritiserer Trump glemmer de alt hvad der har sket. Michael Hayden, tidligere chef for CIA og NSA, har stilt sig bak Hillary. Men han har selv tatt til orde for utvidede forhørsteknikker, inkludert waterboarding, i sine memoarer.

Det liberale USA har selv taget hanskerne af, på Guantanamo og i fjellområderne i Pakistan/Afhanistan, men de tåler ikke at Trump setter ord på at USA er i krig med radikal islam. Da mister de fatningen.

Nu har krigen pågået siden 1983, året da Hizbollah angreb forlegningen med USA Marines i Libanon med en selvmordsbomber og den amerikanske ambassaden. Det er 34 år med krig, og den er bare blevet værre. Nu er krigen kommet hjem til USA.

Hvis Trump klarer at formulere trusselen og hvad den betyder for et tolerant åbent samfund, kan han ta initiativet. Hillary er forsvarsløs på dette området. Hun vil bare gøre mer af det samme.

Mange mennesker over hele Vesten har forstået at det duger ikke.

Det er den største udfordringen i vor tid.

John Hajjar sa de bare havde mødt en stengt dør under Obamas snart åtte år ved magten. Obama vil kun tale med Council on American-Islamic Relations, CAIR, som er islamistisk. Det er denne høflighetspagt Obama har indgået med muslimske organisationer: Ikke at si noget ondt. Beholde den gode tone.

Men når den gode tone betyder at man ikke reagerer når mennesker viser tydelige tegn til radikalisering, bliver politisk korrekthed en trussel mot samfundet, sa Trump.

Det er det mange som ser.

 

 

ANNONSE

Ét svar til “Trump tog et opgør med radikal islam”

  1. Niklas siger:

    Denne video forklarer https://youtu.be/kBiAUdnLfpE i en kortfattet og let forståelig måde, hvorfor den svenske velfærdsstat er på vej mod sin undergang!. Se!!!