Kopierede/fra hoften

(Taliban-toppen på vej til Norge – Bagerst t/h: Anas Haqqani; Foto: Twitter)

Der er mange måder man kan udstille kulturelt selvmord, og at invitere Taliban-bevægelsen til forhandlinger om nødhjælp i Norge er ganske illustrativt. De kan true med en sultende befolkning, hvad ret beset er deres problem og deres ansvar. De kan også true med eventuelle flygtningestrømme, omend vestlige regeringer med en rask beslutning hurtigt kunne nægte asyl til flygtninge fra Afghanistan. Vi lever i absurde tider.

“Det er første gang, 27-årige Anas Haqqani er i Norge. … Ikke fordi Anas Haqqani er toprådgiver i det afghanske indenrigsministerium, men fordi hans chef og storebror, Sirajuddin Haqqani, står bag drabet på en nordmand. …

Ifølge FBI er Afghanistans indenrigsminister de facto leder af det såkaldte Haqqaninetværk i Afghanistan, som står bag kidnapninger af vesterlændinge, selvmordsbomber mod afghanske civile og spektakulære attentater på afghanske politikere og har tætte forbindelser til al-Qaeda.

Blandt meget andet er Haqqani eftersøgt for et angreb i 2008 mod et hotel i Kabul, hvor en norsk journalist blev dræbt…” (Berlingske, 25. januar 2022)

Norge betaler leieflyet for Talibans delegasjon og også reisen for representantene for sivilt samfunn. Leiefly for Talibans delegasjon er valgt etter en vurdering av ulike praktiske og sikkerhetsmessige forhold.” (VG, 22. januar 2022)

ANNONSE