Nyt

Hvordan kan man flygte fra “krig” og bagefter rejse til sit hjemland adskillige gange?

Her ses velfærdsmigranten Ikramuddin Safi, der stammer fra Afghanistan. Han poserer foran en bil med hætteklædte jihadkrigere, der bærer maskingeværer og er bevæbnede med en skulderbåren granatkaster.

Fotoet er taget sommeren 2018, da Ikramuddin Safi rejser til Afghanistan. Tre år tidligere har Mette Frederiksen udfærdiget den lov, der giver samme Ikramuddin Safi dansk statsborgerskab.

“Mit Kabul i flammer,” skriver Ikramuddin Safi om den afghanske hovedstad kort før afrejsen.

Mette Frederiksen, der dengang er justitsminister, udarbejder i 2015 det lovforslag, der resulterer i et rødbedefarvet pas og dansk statsborgerskab til afghaneren Ikramuddin Safi.

Mette Frederiksens underskrift står på lovforslaget ‘L188’, der skal give i alt 3314 udlændinge dansk statsborgerskab. Ikramuddin Safi står som nummer 2251 på den lange liste, hvoraf hovedparten af navnene er muslimsk-klingende.

Samme år stemmer folketinget om de flere tusinde ny statsborgere. Mette Frederiksen, Socialdemokratiet og de resterende folketingspartier stemmer for lovforslaget. Kun Dansk Folkeparti stemmer imod.

Resultatet er, at Ikramuddin Safi får sit eftertragtede danske pas, der giver adgang til den guldrandede danske velfærd.

Senere skal det vise sig, at Ikramuddin Safi foretager mindst to længerevarende rejser til hjemlandet Afghanistan – i henholdsvis sommeren 2018 og 2019.

Det er åbenbart intet problem at rejse til det borgerkrigshærgede Afghanistan, når man først har et dansk pas i baglommen.

Ikramuddin Safi bor i omegnskommunen Høje-Taastrup ved København og studerer til socialrådgiver. I internetdebatter truer Safi sine politiske modstandere med at fratage dem deres eventuelle sociale ydelser.

“Skal du også have frataget din kontanthjælp,” truer Ikramuddin Safi.

Truslerne indbefatter også, at den afghanske socialrådgiverstuderende vil melde en politisk modstander til det psykiatriske behandlingssystem.

Ikramuddin Safi har i den grad bragt dominanskulturen til Danmark.

I foråret 2018 planlægger han en rejse til hjemlandet. Den afghanske indvandrer har igangsat en stor pengeindsamling, der skal hjælpe hans muslimske brødre og søstre i hjemlandet. Kort tid efter rejser Ikramuddin Safi til blandt andet hovedstaden Kabul og Konar-provinsen, der grænser op til Pakistan.

Ikramuddin Safi uploader flere fotos på Facebook, hvor han poserer med bevæbnede personer i Afghanistan. Nogle bærer det afghanske flag på uniformen, og andre virker som jihadkrigere fra lokale militser eller regeringskontrollerede styrker.

ANNONSE

Ikramuddin Safi tager en selfie foran en varevogn, hvor to hætteklædte jihadkrigere troner med deres maskingeværer. På bilen vejrer et hvidt flag med arabiske skrifttegn – et flag, der angiveligt repræsenterer terrorbevægelsen Taliban.

Ud ad bilvinduet stikker en såkaldt raketstyret ‘rpg’, der er frygtet af de vestlige militærstyrker. Der er tale om en skulderbåren panserværnsgranat. Et våben, der også har været brugt mod de danske militærstyrker, der har været udsendt til Afghanistan.

Talibankrigerne spiller en nøglerolle i terrorangrebet på USA 11. september 2001. Ikramuddin Safi deler en artikel på Facebook, der fortæller, at 11. september-angrebet på World Trade Center i New York var en ‘kontrolleret sprængning’ – og ikke et flyangreb.

Danmarks nuværende statsminister, Mette Frederiksen, står bag det lovforslag, der gav afghaneren Ikramuddin Safi dansk pas. Efterfølgende poserer den fremmede fjende med talibankrigere i sit hjemland.

Og hvis Mette Frederiksen havde troet, at hun skulle få opbakning fra Ikramuddin Safi – bliver hun slemt skuffet.

Da Mette Frederiksen og partifællerne i 2018 udkæmper et internt opgør om den islamiske burka, angriber Ikramuddin Safi Socialdemokratiet på de sociale medier.

Ikramuddin Safi kalder de socialdemokratiske politikere for ‘magtliderlige svin’, og den afghanske mand beskriver Mette Frederiksens parti som et ‘diktatur’.

Ikramuddin Safi mener ikke, at man skal forbyde den islamistiske burka. En kvindefornedrende beklædning, der var obligatorisk, da Talibanregimet regerede i Afghanistan.

Det er tale om et historisk svigt, når Mette Frederiksen og en stor del af folketinget udsteder et dansk pas til en udlænding, der poserer med bevæbnede jihadkrigere.

Det danske statsborgerskab er blevet stærkt devalueret og er i dag et gode, som levebrødspolitikerne udsteder i flæng.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet er i den grad en del af problemet – ikke en del af løsningen.

Mere om Ikramuddin Safi på Frihedens Stemme

Se også
Sigtet for seriemord: Kendt for vold, kvælning og voldtægter gennem hele sin tid i Danmark

ANNONSE