Nyt

Det kommer frem at manden som tog fire gidsler i en synagoge i Texas lørdag gjorde det fordi han krævede al-Qaida-terroristen Aafia Siddiqui frigivet. Aafia Siddiqui soner en dom på 86 år i et amerikansk fængsel. Siddiqui er en pakistansk neurolog som brugte sine kundskaber til terror. Hun var dybt involveret med al-Qaida.

Da hun blev anholdt i Afghanistan i 2008, blev hun fundet med dokumenter, der viste, at hun lavede såkaldt beskidte bomber, kemiske våben og omdannede ebola-virussen til våben. Hun havde også natriumcyanid på sig, sagde autoriseret.

Hun var gift med nevøen til manden som var hjernen bag 9/11, Khalid Sheikh Mohammad og fungerede som kurer for ham.

Siddiqui tog et våben fra en amerikansk soldat og forsøgte at skyde soldaterne som forhørte hende.

Siddiqui, 49, er en pakistansk neurovidenskabsmand med grader fra MIT og Brandeis universitet, og på trods af hendes anklager har hun mange tilhængere, der mener, at hun er uskyldig, eller hun var et offer for krigen mod terror.

ANNONSE

Det er dem, der mener hun er uskyldig, men de har vanskelig ved at overbevise amerikanere som ser hendes generalieblad.

Hun forlod USA til Pakistan med sin mand og tre børn efter 9/11, og de blev skilt, efter at hun angiveligt ønskede at hjælpe Taliban-krigere ved den afghanske grænse. Hun giftede sig med al-Baluchi et år senere.

Lokalafdelingen til CAIR,  i Dallas arbejder for hendes sag.

“Dr. Aafia Siddiqui afsoner en uretfærdig 86 års fængselsdom for en forbrydelse, som hun ikke har begået,” sagde Faizan Syed, administrerende direktør for Dallas-afdelingen af Council on American-Islamic Relations (CAIR), sidste efterår ifølge til Morgennyhederne. Morning News.

Men CAIR forstod hvilken skade gidselaktionen inde i en synagoge kunne gøre mod deres sag, og tog afstand fra det.

CAIR fordømte lørdagens gidselsituation. National vicedirektør Edward Ahmed Mitchell kaldte det “antisemitisk” og en “uacceptabel ondskab”.

ANNONSE

Mest læst

Jalving fyret fra JP

Jyllands-Pesten