Nyt

Californien er de af mere multikulturelle delstater i USA, og som en logisk følge er det en sikker demokratisk stat ved præsidentvalgene. Obama, Hillary og Biden fik alle over 80 procent af stemmerne ved de seneste tre valg. Lincoln Heights er beliggende i East LA, et område domineret af latinamerikanere og asiater. Herunder lidt fra en række tweets af CBS-fotografen John Schreiber, der fortæller om hvordan togvogne fyldt med pakkepost systematisk plyndres i Lincoln Heights. Blandt områdets kendisser er bandet Los Lobos (dem med La Bamba, 1987), hvis musik en JP-anmelder beskrev med ordene: ’som i en mexicansk provinsby’. Forbind selv punkterne.

“Keep hearing of train burglaries in LA on the scanner so went to #LincolnHeights to see it all. And… there’s looted packages as far as the eye can see. Amazon packages, @UPS boxes, unused Covid tests, fishing lures, epi pens. Cargo containers left busted open on trains. …” (John Schreiber, Twitter, 14. januar 2022)

“I’m told by law enforcement these @UPS bags are especially sought after by thieves opening cargo containers… they are often full of boxes with merchandise bound for residential addresses. More valuable than say, a cargo container full of low value bulky items like toilet paper.”

“As you can see, trains frequently slow or stop in this area as they get worked into the @UnionPacific Intermodal facility near Downtown LA. The thieves use this opportunity to break open containers and take what’s inside. I’d say every 4th or 5th rail car had opened containers.”

Demografi

“Befolkningstallet i selve Los Angeles By er i samme periode vokset mere moderat fra 3 millioner til knap 4. Ikke desto mindre er her også tale om en latinazition, idet statistikken dækker over det faktum, at en hvid middelklasse og en sort arbejderklasse grundet 1980’ernes arbejdsløshed har forladt hele bydele, der i dag er blevet overtaget af nye indvandrere. … Hvad de seneste års demografiske omvæltninger har indebåret af spændinger, kriminalitet og fattigdom blev synliggjort for de fleste under optøjerne i 1992, hvor det billede af et brændende Los Angeles, som vi kender fra så mange bøger og film – fra Nathanael Wests ‘Græshoppens dag’ til Roman Polanskis ‘Chinatown’ – for en stund blev til virkelighed.” (Tonny Vorm, Politiken, 29. december 2006)

ANNONSE