Nyt

Foto: Facebook/SF Hillerød

Det undrer mig ikke at en tidligere AFA’er er blevet kandidat i ‘politisk kommunikation og kulturmøder’, men det er alligevel vildt at hurtigt blev en del af EU’s ‘Radicalisation Awareness Network’. Havde han ikke trukket sig tidligere på året, så ville spidskandidaten for SF i Fredericia have været Sune Nørgaard, en eks-rocker der har sidder 6-7 år i fængsel for ‘våbenbesiddelse, overfald, trusler, frihedsberøvelse og narkokriminalitet’.

Interview med Søren Lerche Mørch på EB.dk – Tidligere storpusher vil i byrådet.

“- Hvorfor SF og ikke Enhedslisten?

– SF har en pragmatisk tilgang til politik. Vi prøver at finde løsninger og samarbejde bredt. Men jeg har dyb respekt for Enhedslisten.

– Kan du sætte navn på nogle af dem, som var med i dit autonome tæskehold – er der fx. andre, som er gået ind i politik?

– Jeg er stået frem med min egen fortid. Men jeg synes, at det ville være urimeligt at udstille andre, som også er kommet videre i deres liv. …”

“‘En forårssøndag ved tolvtiden gik Søren ind ad porten i Studiestræde 24 i Indre By. Til venstre i stueetagen lå et natværtshus for bøsser, til højre havde Enhedslisten kontor, mens ugeavisen Den Røde Tråd havde redaktionslokaler på første sal. Han skulle deltage i et redaktionsmøde på et nyt autonomt tidsskrift, der snart skulle udkomme. … En anden artikel handlede om de omfattende strejker mod privatiseringen af busdriften i Esbjerg… ‘… Vi må ikke lade dem trumfe alt igennem, bare fordi de borgerlige politikere og domstole har talt,’, sluttede Søren artiklen, der var illustreret med fotos af en pistol og ni mm-patroner og billedteksten ‘I ved nok!!!’. Søren fik ros for sine artikler, bl.a. af Niels…”en (Om ‘Propaganda’, alias ‘Soran’, s. 52ff)

“Det autonome tæskehold tog på eget initiativ på smadre-togter, men ifølge Søren Lerche var det blandt andet informationer fra den venstreorienterede forening Demos, der ledte tæskeholdet på sporet af nazisterne.” (EB.dk, 2015)

han, der i 2015 fortalte om sin voldsomme fortid i bogen ’Autonom, Pusher, Mentor’.

Men han kom i modvind kort efter bogudgivelsen, da det kom frem, at han tilsyneladende havde benyttet et privat og ulovligt vagtværn bestående af unge med tilknytning til bandemiljøet.

Han blev også kritiseret for at skjule væsentlige oplysninger og nøglepersoner i bogen. Eksempelvis hvilken rolle Enhedslistens daværende folketingsmedlem Pelle Dragsted spillede i miljøet omkring det autonome tæskehold. På tirsdag står Pelle Dragsted i øvrigt på stemmesedlen på Frederiksberg.

ANNONSE