Kopierede/fra hoften

Collage: Anders Stjernholm, bonghoved, kandidat for Alternativet i København)

Jeg forstår og anerkender tildels det anarko-kapitalistiske argument, men der er noget helt galt hvis man idealiserer ‘kulturen’, og ligefrem finder den ’smuk’ og ‘gavnlig’. Når man læser nedenciterede opdatering fra Anders Stjernholm, så kommer man lidt i tvivl, om det er Alternativet-politikeren der taler, komikeren eller et tilfældigt bonghoved to uger før hans forældre pressede ham ind i misbrugsbehandling. Fra Facebook.

“Cannabis skal legaliseres. … Jeg er netop kommet hjem fra en 14-dages ferie i Portugal og Spanien. To lande, der naturligvis også har en stor andel af befolkningen, som nyder cannabis. I begge lande er besiddelse af små mængder afkriminaliseret – du får ikke ballade med politiet. Men handel er stadig ulovligt.

Det betyder, at den kultur, der følger med cannabis, bliver undertrykt. En kultur jeg finder smuk, fantastisk kreativ og gavnlig for mange (og naturligvis også har sine slagsider) lider. Enkelte steder i de store byer kan mennesker mødes og nyde deres foretrukne rusmiddel og deres musik og stemning med hinanden. Men hovedsageligt skal de gemme sig.

Og endnu værre betyder det, at dyrkerne og forhandlerne også skal gemme sig. Så I stedet for entusiastiske bonghover i farverige outfits, der med et smil på læben sælger og rådgiver dig om noget, de elsker – så er det sortklædte, desperate typer, der pusher dig et produkt, hvis kvalitet de vil skide på. Deres primære kvalifikation er økonomisk desperation og evnen til at løbe fra politiet.

tidligere kriminelle skal have amnesti, så de kan arbejde videre på det lovlige marked. Kreativt, ærlig og innovativt.

… Lykkeligvis har jeg sammen med Alternativet Danmarks eneste cannabisordfører Torsten Gejl arbejdet længe med de forskellige muligheder for legalisering, der findes. Og mange af vores tanker er blevet bekræftet af mine feltstudier og samtaler med entusiaster og eksperter: Et klart fokuspunkt for en legalisering er, at det skal ske fra bunden. Folkets plante skal tilhøre folket.”

 

ANNONSE

Mest læst