Kommentar

I maj blev jeg ringet op af Berlingske, der bad om en kommentar til, at Sara Omar havde trukket i land efter at have udgivet sin bog. Hun var åbenbart ikke meget for at kritisere den ideologi, som er årsagen til de problemer, hun klager over.

Hun siger nu, at hun gjorde det efter egen tilskyndelse, og at ingen havde lagt pres på hende. Så må det jo passe. Men det bliver det ikke bedre af.

Samtidig fremlægger hun sit politisk-ideologiske verdensbillede, og det er ganske interessant. Det viser sig nemlig, at det er mig og andre på “den yderste højrefløj”, der er skyld i hele balladen.

ANNONSE

Danmark trænger til folk, der kan samle os på tværs af kultur og religion. Og når dette sker, vil det gavne os både socialt, økonomisk og endda på integrationen. Danmark har ikke brug for konfliktskabende mennesker som dig og muslimer med ekstreme holdninger. I har i over to årtier, været medvirkende til at gøre den offentlige debat betændt og uhæderligt. Og det er kun gået ud over uskyldige mennesker. Det nægter jeg at være en del af.

Du siger, at jeg kryber i skjul. Men du tager fejl, for jeg frygter hverken den ekstreme højrefløj eller muslimer med ekstreme holdninger. Jeg kan hverken tæmmes eller indoktrineres. Jeg beder om selvindsigt til enhver tid. En personlighed som min kan kun virke truende på dem, som ikke er i stand til at kommunikere med sandheden for øje. For jeg forsøger at stå dér, hvor jeg kan inspirere og motivere. Det er mit håb at bidrage til refleksion og forandring. Jeg siger fra overfor alt det, der ikke føles naturligt og rigtigt, fordi jeg har indsigt nok til at vide, at visdom og værdighed har magten til at holde os oppe trods dybe sår og alvorlige usande beskyldninger. Jeg står her foran dig. Ligesom jeg står foran en hvilken som helst anden person, der fordrejer mine ord og fortæller usande historier om mig. Og dette sker, mens jeg lever. Mens jeg har en stemme. Mens jeg har en platform. Jeg er ikke død endnu, Lars. Derfor forstår jeg ikke, at du kommer med kryptiske og udokumenterede påstande om, at nogen skulle have givet mig mundkurv på. Og hvis jeg skulle blive truet i så alvorlig en grad – så burde politiets efterretningstjeneste bakke dine påstande op. Du skaber Fake News. Men folket er heldigvis klog nok til at vide, at løgne og falske nyheder har kun et formål, og det er at forpeste vores samfund. Det vil jeg ikke være med til. Og hvis der er nogen, der kunne finde på at forsøge at tie mig – ville de blive sat på plads omgående.

Jeg er oprigtig ked af, at nogle har forsøgt at komme dig til livs på grund af dine ytringer. Det må aldrig ske! Det retfærdiggør dog ikke dine handlinger og ytringer, hvor du gang på gang skaber frygt. Hvor du opfinder historier om, at en fri kvinde som mig er blevet frataget sin stemme af ukendte personligheder, uden at du fremlægger dokumentation for dette. At du anser mig for at være et svagt menneske – præcis som patriarken har gjort det i årevis. At du dæmoniserer, generaliserer, stigmatiserer og håner os muslimer. Du minder mig alt for meget om de ekstremer imamer, som hjernevasker unge til at hade og til at ty til vold. De lyver også som dig og skaber rygter om andre mennesker. Så Lars, måske er du begyndt at agere som de ekstremer du påstår du kritiserer?

Vi skal holde vores mund og give muslimer og deres beundrere monopol på at fortælle, hvad islam går ud på. Det er mainstream islam, for vantro har overhovedet ikke ret til at udtrykke nogen kritisk mening om ideologien

Jeg skaber konflikter med mine handlinger (hvilke handlinger?) og mine usande historier. Om hvad? Der må vel være en masse ud over en enkelt bemærkning i en avis. Jeg går ud fra, at hun har læst mine bøger og artikler, siden hun kan udtale sig så bredt. Ellers kan jeg anbefale hende at læse “Muhammeds piger”, hvis empiri ingen har sat en finger på. Men den må være fuld af falske påstande. Hvilke?

Men jeg forstår hende godt. Hvis hensigten er at renvaske islam, må man gøre islams kritikere til de egentlige skurke.

Det har været strategien i årtier.

Jeg var ikke klar over, at det var det hun ville. Men det ved jeg nu.

Hvad jeg lærte af Sara Omar

Hun har haft det svært, men det har intet med islam at gøre. Og hvis du udtrykker forståelse for hendes situation, tilhører du den yderste højrefløj, som hun ikke vil ses i selskab med.

Næste gang, vi skal høre på muslimsk jammer, er det rette svar: Nå! Altså med mindre det går ud over danskere.

Lad dem nyde deres Muhamed i fred.

Det sker dog bedst derhjemme i Afghanistan og andre steder, hvor de kan drage fuld fordel af den islamiske højkultur.

 

Berlingske: Bordet fanger, Sara Omar

 

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE