Nyt

Helt nye tal viser, at eleverne på Danmarks Medie og Journalisthøjskole overvejende stemmer på røde partier, der omfavner masseindvandringen til Danmark.

I de seneste tre år har Enhedslisten været topscorer blandt de kommende journalister. Omkring en fjerdedel af alle elever vil stemme på Rosa Lund, Pelle Dragsted og Pernille Skipper fra den alleryderste venstrefløj.

Kigger man på de seneste syv år, er det partierne SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten, der er populære hos fremtidens mediefolk.

Stram Kurs, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti får ikke engang stemmer nok tilsammen til at komme over spærregrænsen.

På et foto fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole, der forestiller nogle afgangselever fra 2019, ses lokaljournalisten Chili Djurhuus i forreste række.

Chili Djurhuus er oprindeligt pædagog, burka- og islamaktivist, og hun har været medlem af SF. Da Djurhuus bliver færdiguddannet fra Journalisthøjskolen i sommeren 2019, bliver hun ansat på et medie, hvor chefredaktøren er tidligere spidskandidat for SF.

På den måde kan de røde lejesvende sørge for at vedligeholde en løbende tilgang af politisk ligesindede journalister til redaktionerne.

Undersøgelsen blandt journalisteleverne inkluderer ikke Danmarks første islamistparti, Frie Grønne. Derfor kan der være mørketal, der skjuler en stor opbakning til det muslimske parti.

Snart vil disse ræverøde journalister indtage landet aviser, tv-stationer og digitale platforme.

ANNONSE