Kopierede/fra hoften

Eva Selsing kommenterer en nylig kronik af fire kvindelige Venstre-MF’ere. Kommentar set på Berlingske.dk – De woke Venstrekvinder er decideret antiborgerlige

“… Hvis en mor systematisk og i hverdagen ikke er der for sit helt lille barn, når barnet har brug for det, fordi hun prioriterer sit job eller andre interesser, er det kun forventeligt – og godt – at folk reagerer med bekymring og skepsis. Hvis den adfærd blev en ny norm, ville det stille børnene dårligere. På samme måde med den selvvalgte barnløshed: Hvis den blev ny norm, ville vores befolkning uddø.

Venstrekvindernes ønske om at give folk, der lufter denne bekymring, mundkurv på, er kynisk og udtryk for lige dele hård individualisme og modvilje mod den borgerlige ordens normer, derunder moderskabet. Når de tilmed krydrer teksten med hånlige bemærkninger om surdej (altså kode for traditionelt anlagte kvinder), ‘forældede roller’ og det forfærdelige i at skulle ‘tilbage til kødgryderne’ samt et arsenal af floskler om vigtigheden af kvinder i magtpositioner, er der fuld plade i venstreorienteret, feministisk kulturkamp. Fjenden er de borgerlige normer og enhver, der understøtter dem.

… Det, at vi reflekterer over hinandens valg, er udtryk for den borgerlige orden i praksis. Det er sådan, den bliver opretholdt: ved at vi forholder os til hinanden.

Frigørelse fra kønsroller, moderskab, maskulinitet som dyd, fra familiens samling som et ideal, man bør efterstræbe med videre, er en venstreorienteret kamp. Konsultér en hvilken som helst venstreekstrem samfundstænker fra det forrige århundrede, og du vil se, at dét er opgaven: opløs den borgerlige orden ved at opløse dens normer.

ANNONSE