Kunstbilde

Matthias Stoltenberg (1799–1871)
Olje på lerret, 67 x 57,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo.

Matthias Stoltenberg skulle etter foreldrenes ønske bli embedsmann, men skarlagensfeber i tiårsalderen, og påfølgende døvhet satte en stopper for det. Han fikk noe kunstutdannelse i København, først og fremst av Christian August Lorentzen (1749-1828), og tok dessuten svennebrev som møbelsnekker i 1822.

Han forsøkte – uten hell – å etablere seg som portrettmaler i Christiania, og endte opp på Hedemarken rundt 1830, der han utførte mesteparten av sine portretter. Ellers foretok han mange reiser i Norge for å utføre portretter. Noen landskapsstudier er også bevart.

Det finnes, så vidt jeg kan se, ingen personopplysninger om Caroline Steen Torshaug på nettet, ut over at Matthias Stoltenberg malte hennes portrett.

ANNONSE

Læs også

Læs også