Kopierede/fra hoften

Endnu en kvinde, der krænkes af det bestående samfunds normer. 29-årige Natassia Juliussen har børn med tre forskellige mænd, og mener hun bliver ’stigmatiseret’ og udsat for ‘en form for ældgammel slutshaming’. Fra Alt.dk – Mor til tre: ‘Mange ser stadig ned på os, der har børn med flere mænd’.

“‘Så må vi håbe, det holder denne her gang’ siger en af Natassias bekendte til hende, da hun er gravid med sit tredje barn. Det er spydigt, men hun er efterhånden vant til det. For Natassia har børn med tre forskellige mænd. De har hver deres far, og det afviger åbenbart så meget fra normen, at mange har en mening om det eller en stikpille at fyre af.

På et kursus sidder hun for eksempel ved siden af en enlig mor, der får en masse sympati og støtte over at stå alene med sine børn. Natassia derimod får et ‘godt, det ikke er mig, der skal forholde mig til alle de mænd’ fra en (endda fraskilt) kvindelig medkursist. Hun skal bare sluge den, for hun har jo selv sat sig i den situation, synes holdningen at være.

I lang tid har Natassia bevidst undladt at gå for meget i detaljer med familiestamtræet, for stigmatiseringen er mildest talt træls. Men det gider hun ikke længere, nu fortæller hun det bare. Hun gider ikke skamme sig mere…

Jeg synes virkelig, det er et paradoks, at folk hele tiden bliver skilt og går fra hinanden, mens der stadig bliver set ned på, at kvinder har børn med flere forskellige mænd. Det hænger ved, som en form for ældgammel slutshaming. Jeg følte virkelig, jeg gik rundt med en stor skamplet i panden.

… Og Natassia og Martin blev en familie med fire børn tilsammen. Fire børn, hvor ingen deler præcis den samme DNA-kombination. Fire børn, der alle har forskellige samværsordninger. En helt unik familie. Martin skal forholde sig til lidt flere eks’er, og det medfører en del planlægning.”

ANNONSE