Kopierede/fra hoften

Jeg er svært anglofil, men jeg holdt alligevel med Italien i går. Det blev afgjort ved straffespark, hvor tre mørklødede spillere hver især brændte deres forsøg. Det være sig Marcus Rashford (født i Manchester, far fra Jamaica, mor fra Saint Kitts og Nevis), Jadon Malik Sancho (Født i London, forældre fra Trinidad og Tobago) og Bukayo Ayoyinka T. M. Saka (Født i London, forældre fra Nigeria). Sidstnævnte er blot 19 år.

BBC fortæller, at de tre nævnte er udsat for ‘racist abuse’ online, og skoser Boris Johnson for ikke at have kritiseret fans der buhede under BLM-knælingen i sidste måned. Isoleret set en vanvittig vinkling. Enhver spiller der koster England et historisk mesterskab vil i 2021 blive udsat for underlødige angreb, og sådan har det i øvrigt altid været. Det tog ti år for englænderne at tilgive lyshårede David Beckham, at han fik rødt kort under VM i 1998 mod Argentina: “… the most hated man in England. Even in his own home, he no longer felt safe.” Fra BBC – Racist abuse of England players Marcus Rashford, Jadon Sancho & Bukayo Saka condemned by Boris Johnson and FA.

“The UK prime minister and the Football Association have condemned racist abuse aimed at England’s Jadon Sancho, Marcus Rashford and Bukayo Saka after the Euro 2020 final defeat by Italy.

All three players missed penalties in the 3-2 shootout loss and were targeted on social media after the game.

England’s players have taken a knee before games at the Euros to highlight the fight against racial inequality.

On the day the tournament started on 11 June, the Prime Minister did not condemn fans who jeered when England players took the knee during two warm-up games.

Instead, Johnson said he wanted to see fans ‘getting behind the team to cheer them on’ – and was then accused of not having ‘the guts to call it out’ by Labour leader Sir Keir Starmer.”

ANNONSE