Nyt

Fredag blev en desperat dag for alle, der ikke magtet at håndtere disse demokrati-grejer. Remain-tilhængerne demonstrerede i London, og det blev hurtigt hadefuldt på sociale medier. De unge Remain-briterne beskyldte de gamle Leave-briterne for, at være racister og nazister, fordi de har brugt deres demokratiske ret og stemte Storbritannien ud af EU. Der er unge mod ældre – rige mod fattige.

Skotterne vil have en ny folkeafstemning om uafhængighed (selvom de aldrig vil blive godkendt for EU-medlemskab, så længe Spanien er med, for alle lande skal godkende nye medlemmer og Spanien vil ikke, at Catalonien skal få nogle idéer).

Skotlands reaktion var som forventet. Nicola Sturgeon har raslede sabler før, og nu siger hun, at hun vil have en folkeafstemning inden for få måneder. Nu er englænderne imidlertid så træt af dem, at skotterne snart ikke behøver en afstemning for at forlade United Kingdom.

ANNONSE

Men der er endnu flere, der vil ud af Storbritannien: London har rapporteret, at de har intet ønske om at fortsætte med at være del af deres eget land.

Der er færre og færre briter tilbage i London – og de er allerede i mindretal. Den nyvalgte borgmester Sadiq Khan er blevet bedt om at deklamere uafhængighed efter at hovedstaden stemte for Remain. Næsten 65.000 mennesker har underskrevet et andragende, hvori de beder Khan om, at London skal være uafhængig, så de kan ansøge om EU-medlemskab. Men de går ikke så langt som til at acceptere euroen – der er mere end selv EU-kærlige briterne tåler.

35A1FB8600000578-3658352-image-a-12_1466791398364

Eftersom Skotland er i samme båd som London, så har nogle kommer på idéen om en fusion. På Twitter er man i gang med at teste forskellige idéer, og en ny logo for “Scotlond” er hurtigt ved at blive sat sammen.

Scotlond

Briterne selv er tvivlende til et uafhængig London, og det påpeges, at de ikke engang har drikkevand beliggende i sit geografiske område. Paskontrol ved tube’n og på bussen? Nej, det er komplicerede ting. Hjerteløse aviskommentatorer viser ingen nåde:

“London wants out – that will be interesting. I mean will they want to fly over our airspace, run power lines and internet cables through our countryside, drink our water from our reservoirs. Not a lot you can do on a tiny island city.”

En læser mener, at London hellere skulle miste sin ret til at stemme om sådanne spørgsmål, da byen ikke kan betragtes som britisk længere:

“As a “swamped” city where less than 50% of the population are British, London should be excluded from all future referendums on anything.”

EU-lederne har sagt, at de vil slippe af med Storbritannien snarest muligt. Ja, det er presserende, før de får Grexit, Nexit, Frexit, Swexit at beskæftige sig med. De finansielle markeder er lige så panikstyrede som sædvanlig, og pundet forsvandt ned sammen med børsen. Men briterne har da beholdt sin galgenhumor:

Brexit10

67753514

For Game of Thrones-fans

Brexit-650

Alt vil ophøre med at fungere uden for EU.

how-the-uk-is-reacting-to-brexit-as-told-by-memes-2-7236-1466770499-12_dblbig

Det er muligvis ikke alle, der har fået med sig, af dette land har stemt sig ud af EU endnu – det er trods alt Glastonbury denne weekend…

Crowd-large_trans++nntzVh6i2V8vnWmVeYqabrgQYQDKVrQ5Lo9hlU6YQPw

Folkeafstemning – hvilken folkeafstemning?

Daily Mail

ANNONSE

Ét svar til “Et selvstændig London?”

  1. Mike E siger:

    Ja, det er interesant at det altid er de “gode” (liberal-left) der er dem der griber til vold og trakkasserer folk.
    Udtrykket der fejlagtigt tilskrives Churchill forklarer det godt:
    “Fremtidens fascister vil kalde sig antifascister”

Mest læst

De smarte smutter i Sverige