Nyt

 

Problemerne vil ingen ende tage for Theresa May i forsøget på at iværksætte Storbritanniens udmeldelse af EU med en såkaldt «soft Brexit», som det konservative partis mest EU-skeptiske rækker ikke er tilfreds med.

Mandag er også udenrigsminister Boris Johnson, som var en af frontfigurerne i kampen for udmeldelse før folkeafstemningen i 2016, gået af, meddeler The Guardian.

  • Læs hans afskedsbrev her.

Med det er han den tredje minister, som af beslægtede årsager, forlader Mays regering på 24 timer, efter David Davis og Steve Baker.

The prime minister hammered out a compromise with her deeply divided cabinet in an all-day meeting at Chequers on Friday, but after consulting friends and allies since, Johnson decided he could not promote the deal.

A Downing Street spokesman said: “This afternoon, the prime minister accepted the resignation of Boris Johnson as foreign secretary. His replacement will be announced shortly. The prime minister thanks Boris for his work.”

Det er et åbent spørgsmål, hvad der nu sker med den stadigt mere pressede Theresa Mays regering. Dersom mistilliden bliver for stor i egne rækker, kan Johnsons afgang snart blive et «på gensyn». Skal Boris blive den næste som flytter ind i Downing Street 10? 

 

ANNONSE