Nyt

Nanna McKay Mansa har været i medier utallige gange. Som barnløs steriliseret i Aftenshowet (2012), på Modkraft.dk som pro-abort aktivist (2013), om bryststørrelser i Politiken (2015), om ulovlig cannabismedicin på DR (2016), og nu har hun så tilsat et fornavn og kalder sig ‘nonbinær transperson’ (AFAB, assigned female at birth).

Kommentar af Rei M. Mansa set på Femina.dk – Det er ikke kun kvinder, som får menstruation. Det gør transpersoner også, og jeg er en af dem.

“Jeg er nonbinær transperson, tilfældigvis indehaver af en livmoder og får testosteron, som har den effekt, at jeg for tiden ikke får menstruation (skønt!), hvilket jeg ellers har haft med solid regelmæssighed i 26 år.

Det er dog langt fra alle personer i testosteronbehandling, hvis menstruationen forsvinder, ligesom ikke alle transpersoner og nonbinære tager hormoner eller bliver opereret.

Det vil formentlig komme som et chok for folketingsmedlem for Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen.

Nonbinære og transmænd kan nemlig OGSÅ have menstruation – og der kan godt opstå nogle akavede situationer, når faciliteterne ikke er indrettet til det. …

Måske kunne vi begynde med at droppe kønsopdelingen på offentlige toiletter og i stedet have separate båse med egen håndvask og affaldsspand. Og så kunne vi stoppe med at italesætte menstruation som noget, udelukkende kvinder har.

ANNONSE