Kommentar

Det er scener fra Jordan Petersons konfrontationer med transpersoner og deres forsvarere som minder om bibelske fortællinger om Jesus. Denne dimension ved den nye seksuelle revolution er ikke til stede hverken i medier eller politik. Derfor får folk ikke med sig hvor gennemgribende disse forandringer er, og den galskab som er indeholdt i dette: April 8, 2019 (Human Life International)

– En såkaldt “menneskerettighedsdomstol” i Canada har netop besluttet has just ruled, at en kristen aktivist skal betale $ 55.000 til en provinspolitiker, fordi han omtalte denne politiker som “biologisk en mand” i en politisk pjece. Den pågældende politiker, Morgane Oger (født Ronan Oger), er biologisk en mand. Imidlertid har han siden “skiftet” og lever sit liv som “transkønnet kvinde.” I henhold til beslutningen skal Bill Whatcott kompensere Oger for at skade sagsøgerens “værdighed, følelser og selvrespekt.”

The chilling evidence that Jordan Peterson was right: transgender ideology is ‘totalitarian’

Det er tredje søndag i advent og tid til at reflektere over hvad som sker i Vesten med tanke på rollen af tro og fornuft.

Mediehuset HBO har produceret en dokumentar med navnet Transhood. I denne dokumentar møder vi transpersoners opvækst i USA, og HBO har fulgt fire børn og unge, den yngste af dem er fire år. I et klip møder vi en mor som tager sin søn på fire år til en form for gudstjeneste, hvor barnet skal erklære sin identitet. Drengen virker modvillig når han foran forsamlingen skal præsentere sig som pige og sige at han ønsker de skal tiltale ham som hun. Det ender med at moren gør det for ham.

ANNONSE

På samme tid har britiske Keira Bell kæmpet en anden kamp i retssystemet og vist hvad det retteligt handler om.

Den 1. december vandt Keira Bell en sejr i britisk højesteret. Det handler om børns manglende samtykkekompetence ved behandling med pubertetsblokkerende hormonbehandling ved påstand om kønsdysfori. Efter denne dom skal børn under 16 år i Storbritannien have en retslig kendelse før de kan starte i hormonbehandling. Keira Bell, og en forældrerepræsentant for et barn med autisme, vandt sagen de førte mod Tavistock, det skriver BBC.

Keira Bell blev henvist til Tavistock GIDS-klinikken i en alder af 16 år. Hun sagde at efter tre timers lange samtaler blev hun foreskrevet pubertetsblokkere, noget som forsinker udviklingen af puberteten.

Et år efter at hun startede med pubertetsblokkere sagde hun at hun blev foreskrevet det mandlige hormon testosteron, som gjorde at hun udviklede mandlige kønstræk som skæg og en dyb stemme. For tre år siden blev hun opereret for at få fjernet brysterne.

I 2019 bestemte hun sig for at stoppe med at tage kønshormoner og sagde at hun nu accepterede sit biologiske køn som kvinde. Men hun var også vred over hvad der var sket med hende det sidste årti, og anklager fagpersonellet for at de lod hende foretage valg som er irreversible.

Dommen fra britisk højesteret tager ikke et opgør med ideen om flydende kønsidentitet, men kræver at personer under 18 år skal have anbefaling fra medicinsk hold og en retslig godkendelse før de starter en behandling, som skal ende op i et skifte af køn. Det er derfor ikke givet at andre personer i fremtiden undgår samme skæbne som Keira Bell.

Ikke uventet har dommen ført til stærke reaktioner i det britiske transmiljø, men mere interessant er reaktionen fra Amnesty International. I en pressemelding fra organisationen hedder det blandt andet:

”Amnesty International UK og Liberty er skuffede over at se High Court’s dom om brugen af pubertetsblokkere. Vi er ikke kun bekymrede for, hvad dette betyder for trans-unges helbred og velbefindende, men de bredere konsekvenser dette vil have på børns og unges rettigheder af alle køn, især på samtykke og kropslig autonomi.”

Og videre:

”Som organisationer, der arbejder på alle menneskers rettigheder og friheder, vil vi fortsætte med at observere udviklingen i sagen om pubertetsblokkere og bruge vores stemmer til at stå op for alle unges rettigheder til adgang til sundhedspleje uden diskrimination.”

Det er fortsat et åbent spørgsmål om det er mulig at argumentere mod ideen om flydende kønsidentitet, at det er mulig at være født i forkert krop og at definere sin egen virkelighed.

For samtidig som Keira Bell vandt frem i britisk højesteret bliver Ben John, en medarbejder i den britiske organisation Christian Concern, efterforsket for mulig hadkriminalitet.

I en video produceret af organisationen Christian Concern beder Ben John Church of England om at opretholde Bibelens lære om køn, ægteskab og seksualitet. Han hævdede at det ikke var mulig at skifte køn og at Church of England fremmede seksuel umoral og siger blandt andet:

”I virkeligheden, hvis transgenderisme er en falsk ideologi, som den er, så er det, vi faktisk ser her, et lesbisk par. Denne mand er ikke rigtig en mand. Hun er en kvinde. ”

Det var Alex Clare-Young, en præst i Den Reformerte Kirke, men også en kvinde som nu lever som en mand, som dukkede op i videoen til Churh of England og som Ben John brugte som eksempel. Han/hun oplevede sig krænket og klagede til politiet efter at John havde benægtet at det var mulig at skifte køn.

Det er en international revolution vi er vidne til. I USA kæmper Joe Biden for at transbevægelsens virkelighedsforståelse skal vinde frem. Donald Trump var en aktiv modstander. I Europa er der kun lidt politisk modstand undtaget i lande som Polen og Ungarn. I Norge har vi fået en straffelovgivning som kan føre til at ideologisk modstand bliver genstande for strafferetslig forfølgelse. Historien om Ben John i England vil ikke forblive unik, denne lovgivning deler den samme ideologiske platform, og Amnesty International fortæller os, hvordan menneskerettighederne skal forstås, bare det at argumentere mod denne forståelse defineres nu som en hadefuld handling.

Det siges ofte at i samfund, hvor man forkaster troen på Gud, er man villig til at tro på alt andet. Det interessante er at man nu er villig til at strafforfølge de som ikke deler et postmoderne syn på virkeligheden. Vi har afskaffet troen på en objektiv sandhed, givet os alle muligheder for at definere den selv. Selv oplysningstidens idealer forkastes. Der er ingen sandhed at finde, selv ikke med fornuften. Sandheden betragtes som en social konstruktion, udenfor rækkevidden af både videnskab og kristen tro, vi afviser altså både Gud og fornuft.

I dag er det tredje søndag i advent. Det kan være en passende anledning til at reflektere over hvad der står på spil. Skal vi forhindre skæbner som den til Keira Bell og den fire år gamle dreng i dokumentaren fra HBO behøver vi en sandhed at læne os op ad.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE