Nyt

En amerikansk officer fortæller at Jala Tower i Gaza havde et taktisk operationscenter for Hamas under jorden. Lejerne fik ikke lov til at bevæge sig under en vis etage. Der stod vagter som sørgede for at uvedkommende ikke kom forbi. Ejeren var på det rene med hvad som foregik.

Når AP´s præsident Gary Pruitt henviser til det 15 år lange lejeforhold og siger de aldrig har hørt eller set at Hamas havde ophold i bygningen, taler han sandsynligvis mod bedre vidende. Han sætter bureauets troværdighed på spil.

Det er egentlig mærkeligt, at Pruitt tør gøre det. Måske han regnete med at resten af medieverdenen ville skabe en sådan storm at det ville drukne modforestillinger. Men offentligheden er ikke slik lenger. Tidligere AP-korrespondent Matti Friedmans artikel i the Atlantic blev hurtigt fundet frem. Der beskriver han i detaljer hvordan Hamas truede og dikterede, bl.a. AP og dikterede hvad de måtte dække og hvordan. Det lyder mere plausibelt end en total benægtelse.

ANNONSE

En amerikansk militærofficer fortæller mig, at tårnet, IDF ramte i Gaza, husede et underjordisk Hamas Tactical Operations Center (TOC). Lejere var ikke tilladt adgang under en bestemt etage, hvor der stod vagter i jakkesæt, der overvågede trapper og elevatorer. Bygningens ejer vidste det.

— Jack Posobiec (@JackPosobiec) May 15, 2021

ANNONSE