Kopierede/fra hoften

WWW.ASGERAAMUND.DK

 

I USA holder landets præsident hvert nytår en tale til nationen (State of the Union Address), hvor han beretter om det forløbne års politiske begivenheder og også orienterer om regeringens planer for det kommende år. Traditionelt afholdes talen i Kongressen i januar måned, men det skete ikke i år. Januar kom og gik uden, at præsident Biden viste sig. Heller ikke i februar bragte Biden på talerstolen, hvad man godt kan forstå. For hvad skulle han tale om til nationen? Måske hans militære Stalingrad i Afghanistan? Eller hans bekæmpelse af Covid, hvor flere amerikanere på Bidens vagt døde af infektionen end under Trump? Han kunne jo også fortælle om sin krig mod gas og olie, hvor knappe forsyninger nu har resulteret i eksplosive prisstigninger på energi. En gallon benzin koster nu over 4 $, en fordobling fra 2017. Eller hvad med den forrygende inflation og kaos i vareforsyningen, der giver tomme hylder i supermarkederne og fald i lønmodtagernes købekraft? Biden kunne jo også underholde Kongressen med de to millioner illegale migranter, der i år fra alle verdenshjørner vil strømme ind over USA’s vidtåbne grænser. Og Biden kunne runde sin tale af med at redegøre for udviklingen af kriminaliteten, der i 2021 kunne præstere det største antal mord i USA’s historie.

Når realiteterne er for grumme, må man opfinde nogle andre, der ser bedre ud. Og Bidens føringsofficerer satte gang i spinfabrikken, der skulle få ulykkesfuglen til at dufte som en rose, da han endelig besteg podiet i Kongressen den 1. marts. Gennem hele februar havde Biden forberedt sig på, at Ukraine-krisen skulle være hans Cubakrise- Kennedy-moment, hvor han ved at tale hårdt til Putin fik den russiske præsident til at hoppe op i kurven og aflyse invasionen af Ukraine. Putin satte ufortrødent krigen i gang, så Biden måtte i stedet prale med, at det var hans fortjeneste, at Europa, NATO og USA nu stod skulder ved skulder over for Putin. Dernæst påstod han frejdigt, at det var hans ’Amerikanske Redningsplan’, der havde trukket USA ud af den værste økonomiske krise siden den store depression i 1930rne. Denne påstand er imidlertid en eventyrfortælling, der ville have imponeret selv Baron Münchausen, hvad de kolde kendsgerninger klart demonstrerer. Ifølge National Bureau of Economic Research var USA’s økonomi i stærk vækst, da covid pandemien ramte i februar 2020. Sundhedsmyndighederne gik i panik og fik gennemført omfattende forsamlingsforbud, nedlukninger, mundbindspåbud og butikslukninger. USA gik omgående i recession, men kun kortvarigt. Det månedlige bruttonationalprodukt (GDP) faldt med 30 procent i perioden fra februar til maj, men begyndte derefter at stige igen. Alene i 3. kvartal i 2020 steg GDP med vanvittige 34 procent.

Da Biden tiltrådte som præsident i januar var GDP tilbage på niveauet fra januar 2020. Kort efter underskrev Biden sin ’Redningsplan for Amerika’, som var en kæmpe hjælpepakke, der unødvendigt finansierede lønmodtagernes lediggang i hjemmet i stedet for at sende dem tilbage på arbejdet. Bidens ’redningsplan’ var således spild af de 2 tusind milliarder $, som den kostede. Biden praler også af, at ’Redningsplanen’ skabte 6,5 millioner jobs på kun et år. Også dette er en myte. De 6,5 millioner bestod af lønmodtagere, der af nedlukningerne var spærret ude fra deres arbejdspladser, og som nu vendte tilbage til virksomhederne. Tværtimod satte hans ’plan’ gang i inflationen, som nu plager den amerikanske økonomi. Resultatet er lav vækst i GDP, som Atlanta Federal Bank har vurderet til sølle 0 procent i første kvartal af 2022. Når præsident Biden alligevel kan slippe af sted med disse uhyrlige opspind, er det, fordi de dominerende anti-borgerlige medier beskytter ham og afviser at afdække sandheden om Bidens mirakelkur for den amerikanske økonomi. Som altid er sandheden det, der opfattes som sandheden.

ANNONSE

I disse dage er Biden i snævert parløb med ingen andre end præsident Putin i færd med at lægge sidste hånd på en atomaftale med Iran, der med garanti vil sikre, at Iran inden længe har udviklet atomvåben. Dette vil uden tvivl medføre en måske atomar militær indgriben fra Israel, der ikke under nogen omstændigheder kan acceptere, at Iran atombevæbnes. Efter kun et enkelt år på kontoret har Biden begravet den amerikanske befolkning under en lavine af ulykker, katastrofer, fejltagelser og ansvarsflugt. Hvad kan han så ikke nå at udrette i de næste tre år?

ANNONSE