Nyt

Tommy Robinson blev placeret i et fængsel med 70 procent muslimske indsatte. Cellen lå på første etage hvor alle måtte passere. Han fik ekskrementer kastet ind gennem vinduet.

Det fortæller Tommy Robinson i det første interview han har givet siden han slap ud. Robinson var gæst hos Tucker Carlson i nat. Han blev adopteret af Middle Eastern Forum som har lagt store resurser i at få ham ud. Sagen gør enorm skade på Storbritanniens renommé i USA.

Efter nattens interview bliver skaden ikke mindre.

Robinson fortæller at han blev arresteret for at stå udenfor et retslokale i Leeds og læse op fra en BBC-artikel om retssagen mod de 39 mænd, som stod tiltalt for sex-grooming, dvs. seksuelt misbrug af britiske piger. Der blev sendt en e-mail til hans advokat om at han var blevet løsladt. Hun behøvede ikke foretage sig noget. I stedet blev han stillet for en dommer som summarisk dømte ham til 13 måneders fængsel. For hvad? Officielt for “breaching the peace” – forstyrre den offentlige orden. Derefter blev medierne pålagt mundkurv i flere dage.

Først var Robinson i et fængsel med lav muslimsk fangekoncentration. Vagterne behandlede ham godt. De lod ham deltage i boldspil hver dag.

Men så blev han overført til et fængsel med en overvægt af muslimske fanger. Her blev han sat i en celle, som gjorde at alle måtte passere hans dør. De vidste hvem, der sad der og lod deres afsky gå ud over ham. Robinson måtte sidde med lukkede vinduer. Lige overfor hans celle lå moskéen.

ANNONSE

Robinson tror at motivet til at flytte ham til dette fængsel var at truslerne skulle blive så voldsomme, at de blev nødt til at sætte ham i isolation. Det var lige præcis det, der skete. Robinson sad to måneder i fuldstændig isolation. Han fik næsten ikke noget mad og tabte tyve kilo.

Men dette er ikke første gang, at britiske fængselsmyndigheder har brugt isolationsfængsling mod ham. I 2012 sad han fem måneder i isolation. Det påvirkede ham så stærkt, at lægerne konstaterede at han led af noget som mindede om posttraumatisk stress disorder, PTSD.

-Det er første gang jeg fortæller om det offentligt. Jeg har ikke villet sige det, fordi der er soldater som har været i krig og lider af PTSD, sagde Robinson.

Han var behersket, men tydelig berørt. Da det kom frem, at der var planlagt et syreangreb på hans kone, blev han tydeligt rystet.

Robinson havde åbenbart et stort behov for at fortælle et stort publikum, hvad han har gennemgået. Desværre var den tilmålte tid ikke mere end 7,5 minut.

Tucker Carlson sagde, at dette er sket i det land, som gav os ytringsfriheden og pressefriheden. Storbritannien er kun en skygge af sig selv, sagde Carlson.

 

ANNONSE