Nyt

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt skal i retten. Anklagen går på, at der brugt EU-midler til at finansiere et DF-møde i sommeren 2015.

Det opsigtsvækkende er, at SF’eren Margrethe Auken står bag samme forseelse – også i sommeren 2015. Her brugte den kvindelige socialist tusindvis af EU-kroner på et telt, inventar, avisannonce og strøm, da SF deltog i Folkemødet på Bornholm.

De to sager er endt meget forskelligt, og nu melder den kætterske tanke sig: Er loven lige for alle?

Går socialister fri, mens nationalsindede politikere kommer i retten, når politiet og anklagemyndigheden vælger, hvem, der skal stilles for en dommer?

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er anklaget for uberettiget brug af 100.000 kroner i EU-midler til et sommermøde hos Dansk Folkeparti. Anklagen er, at arrangementet ikke er forbundet med EU.

SF’eren Margrethe Auken ender med at betale 57.000 kroner i EU-midler tilbage. Partiet indrømmer, at de mange penge er gået til et politisk møde, der ikke har noget med EU at gøre.

Skal EU betale for et telt, bænke og strøm, når SF deltager i et politisk arrangement på Folkemødet på Bornholm?

“Det faldt os slet ikke ind, at der kunne være noget galt,” siger SF’s Margrethe Auken.

Over et år efter det mistænkelige politiske sommermøde, hvor EU betaler regningen, tilbagebetaler SF de 57.000 kroner.

De to sager handler altså om det samme. EU-penge, der bliver brugt uretmæssigt. Men det er kun DF’eren, der efterforskes og ender på anklagebænken. Margrethe Auken kommer IKKE i politiets søgelys, og der oprettes ikke en stor efterforskning, der gennemgår hvert et bilag.

ANNONSE

Nogle vil måske pointere, at SF betalte pengene tilbage. Men sådan fungerer dansk lovgivning ikke. En bankrøver går ikke fri for straf, fordi vedkommende senere returnerer de stjålne penge til bankboksen.

Det hele smager af korruption og utidig politisering, når man betragter politiets rolle i disse to EU-sager. DF skal ydmyges i retssalen og foran folkedomstolen. Mens SF går fri og skånes af pressen.

Er dansk politi korrupt?

ANNONSE

Mest læst