Nyt

Byretsdommer Søren Holm Seerup bliver nu for alvor ramt af den voksende skandale omkring den netop overståede retssag, hvor DF’s næstformand, Morten Messerschmidt, sad på anklagebænken.

Tirsdag gik dommer Søren Holm Seerup til yderligheder og slettede alle sine spor på Facebook. Byretsdommerens Facebookprofil var aktiv tirsdag morgen 17. august 2021, men omkring middag var alt slettet.

Der er tale om en Facebookprofil, som den 52-årige byretsdommer Søren Holm Seerup har haft siden sidst i 2000’erne.

Sletningen af alle dommerens digitale spor kommer i kølvandet på en voksende kritik af Søren Holm Seerups politiske tilkendegivelser på Facebook. Ikke mindst i forhold til den netop overståede retssag, hvor Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt fik en betinget fængselsstraf af byretsdommeren.

Søren Seerup, der har været dommer ved Retten i Lyngby siden 2008, har ved flere lejligheder udtrykt mishag og bakket op om kritik af både Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti.

ANNONSE

Det har rejst spørgsmålet om, hvorvidt Søren Holm Seerup var inhabil i retssagen, der kørte mod Messerschmidt i august 2021.

Søren Seerup har eksempelvis moret sig og skrevet “tøhø” på Facebook, da Morten Messerschmidt måtte udtræde af partiledelsen i Europa-Parlamentet i 2016.

I efteråret 2020 deltog Søren Holm Seerup i en opsigtsvækkende Facebookdebat, hvor deltagerne diskuterede om, Morten Messerschmidt lider af en form for sindssyge og storhedsvanvid.

Søren Holm Seerup gav i sommeren 2020 et såkaldt ‘like’ til et Facebookopslag, hvor Morten Messerschmidt blev kritiseret for at være en reaktionær politiker med vigende vælgeropbakning.

Søren Holm Seerups mest kontroversielle holdningstilkendegivelse på Facebook kom mindre end et døgn efter domsafsigelsen i Retten i Lyngby.

Her gav Søren Holm Seerup et ‘like’ til et Facebookopslag, hvor tidligere justitsminister Søren Pind skrev, at Morten Messerschmidt ikke burde kunne fortsætte som næstformand for Dansk Folkeparti.

Det er dybt kritisabelt, at en dommer, der netop har afsagt en hård dom, også har en offentlig politisk holdning til den dømte.

Den skandaløse politiske meningstilkendegivelse blev bagatelliseret som en ‘misforståelse’ af Dommerforeningens formand.

Der tegner sig et billede af en byretsdommer med stærke politiske holdninger – ikke mindst mod Dansk Folkeparti og partiets næstformand, Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt og hans forsvarer har klaget til Den Særlige Klageret over den politiserende retsformand, Søren Holm Seerup.

Klageretten og Søren Holm Seerups arbejdsgiver ved Danmarks Domstole (også kendt som Domstolsstyrelsen, red.) får nu yderst vanskeligt ved at efterforske de mange og omfattende digitale spor efter byretsdommerens tvivlsomme ageren på Facebook.

Dommer Søren Holm Seerup har slettet all sine spor og digitale aftryk – i håb om, at anklagerne mod ham vil forsvinde.

Det er stærkt kritisabelt, at en dansk dommer opfører sig sådan, og forløbet stiller spørgsmålstegn ved den politiske uafhængighed hos domstolene.

Søren Holm Seerup har slettet alle spor og prøver at få sin opførsel på Facebook til at forsvinde som dug for solen.

Hvordan kan pressen og den såkaldte ‘fjerde statsmagt’ tillade, at denne sag ryger i den digitale glemmebog?

ANNONSE