Nyt

På tirsdag afholder Trykkefrihedsselskabet et møde om antisemitisme i Danmark, og var jeg københavner, så havde jeg nok prioriteret det. Aia Fog beretter på Trykkefrihed.dk – Hvorfor vil Det Jødiske Samfund ikke deltage i vores møde om antisemitisme i Danmark?

“Jeg har haft en meget mærkelig oplevelse i forbindelse med planlægningen af Trykkefrihedsselskabets møde på tirsdag om antisemitisme i Danmark.

En afgørende dokumentation for den stigende antisemitisme i Danmark, er den rapport over ‘antisemitiske hændelser’ som det Jødiske Samfund udarbejder ca. en gang årligt. … Det var derfor oplagt at invitere formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein, til at være paneldeltager ved mødet, så han fik mulighed for at uddybe den foruroligende stigning i antallet af angreb på danske jøder. Men det ville han ikke. Eller rettere: han ville kun komme, hvis der i panelet også var repræsentanter fra venstrefløjen.

Vi ville meget gerne have en repræsentant fra enten Enhedslisten eller SF i panelet. … Vi forsøgte derfor ihærdigt at få en repræsentant for venstrefløjen til at komme til mødet, men lige meget hvilken dag vi foreslog Enhedslisten eller lige meget hvem vi spurgte, så var der ingen, der kunne den dag. Vores gentagne henvendelser til SF på Christiansborg blev simpelthen aldrig besvaret.

Jeg vil gerne understrege, at Henri Goldstein var både venlig og høflig, men hans uvilje mod at deltage i Trykkefrihedsselskabets debat var ikke til at tage fejl af… Det er besynderligt, at Det Jødiske Samfund, der tydeligvis har lagt et stort arbejde i at dokumentere overgreb på danske jøder, vægrer sig ved at komme og fortælle om problemerne…”

ANNONSE