Nyt

Det er 75 år siden Auschwitz lukkede, og statsminister Mette Frederiksen blev i den anledning interview til Politiken om antisemitisme. Her kom hun til fortælle sandheden, og den slags gør man ikke ustraffet i Twitterland – Mette Frederiksen: ‘Der er en grim antisemitisme i Danmark i dag, der ikke var der tidligere. På grund af indvandringen’(kræver login).

“Jeg tror, der er en tendens til, når det handler om antisemitisme, at vi hurtigt har fokus på den yderste højrefløj på grund af koblingen til holocaust, nazismen og det, vi for eksempel så sidste år i Danmark. Men der er en grim antisemitisme i Danmark i dag, der ikke var der tidligere. På grund af indvandringen.

“Vi ser antisemitismens grimme ansigt flere steder fra. Nu har vi haft nogle konkrete eksempler i Danmark igennem den senere tid med skænding af gravpladser og hærværk i forbindelse med Krystalnatten. Vi ser også ansatser til det på den yderste venstrefløj, og så ser vi det i dele af indvandrermiljøet i Danmark.

Pluk fra debatten…

“Konsensus er nærmere at venstrefløjen ikke er antisemitiske og at de seneste angreb på jøder og jødiske monumenter er kommet fra højrefløjen, som hun slet ikke nævner.” (Malte Bern Jensen)

“… problemet er den her absolutte tilgang til, at man prøver at skyde et meget alvorligt samfundsproblem over på udelukkende indvandrere. Problemet findes i flere lejre. Medmindre jeg har misset, at Odin og Thor er med i koranen?” (Carl Emil)

“Har hun overvejet at bebrejde højrefløjen? Dem, der stod bag antisemitismens grummeste kapitel i 30’erne og 40’erne, og dem, som nu tager ud og begår hærværk på jødiske helligsteder herhjemme, og terrorangreb med henblik på at slå jøder ihjel i vores nabolande. Jeg ved godt det sikkert passer bedre ind i hendes politiske dagsorden at skyde skylden på sine politiske modstandere, men hun burde lige kigge på hvem der gør ting. Og jeg tror ikke på at den højrefløj gør noget på opfordring fra hverken muslimer eller venstrefløj. De gør det fordi de selv er antisemitter.” (Lucas Emil Zukunft, Facebook)

ANNONSE