Nyt

Silvia Romano, den italienske hjælpearbejder, som terrorbevægelsen al-Shabaab har holdt som gidsel i Somalia i 18 måneder, kom søndag hjem til Italien. Den 23-årige, som bar heldækkende slør, er konverteret til islam. Flere millioner euro skal være blevet betalt for frigivelsen.

Silvia Romano (23), den italienske hjælpearbejder, som blev taget som gidsel i Kenya i 2018, for derefter at blive overladt til fangenskab hos den islamistiske terrorbevægelse al-Shabaab i Somalia, kom søndag med et italiensk militærfly fra Mogadishu til Rom, hvor hun blev taget imod af familien og af Italiens udenrigsminister Luigi Di Maio, skriver Corriere della Sera.

Lørdag kundgjorde Italiens statsminister Giuseppe Conte at den 23-årige, som arbejder for hjælpeorganisationen Africa Milele i Chakama i Kenya, var blevet frigivet og snart ville returnere til Italien.

Det er ikke kendt, hvordan Romano blev sat fri, men den italienske avis kilder antyder at der er blevet betalt to til fire millioner euro.

Det vakte opsigt at den unge hjælpearbejder var klædt i et heldækkende grønt slør som kun lod ansigtet være synlig, da hun steg af flyet. Forklaringen er, at Romano er konverteret til islam.

ANNONSE

Den unge kvinde, som forsikrer at hun er i god behold både fysisk og mentalt, hævder at

«jeg ikke er blevet tvunget til at gifte mig, og konverteringen til islam var mit eget spontane valg».

Sikkerhedskilder siger derimod til Corriere della Sera, at konversionen kan være

«et resultat af den psykologiske tilstand hun befandt sig i under fangenskabet».

Efter hjemkomsten fra halvandet års fangenskab blev Romano straks taget med til debriefing hos specialenheden for bekæmpelse af terrorisme og organiseret kriminalitet tilhørende det halvmilitære politi Carabinieri.

 

ANNONSE