Kommentar

Dominic Barton var sjef for McKinsey i ni år. McKinsey rådede amerikanske selskaber til at flytte til Kina. Så gik de ind i kinesiske selskaber og Barton sad i Rådet for Kinas Udviklingsbank som finansierer One Belt One Road. De har skiftet loyalitet, men fortsætter med at nyde alle goderne ved at bo i Vesten. Barton er i dag Canadas ambassadør i Beijing. Foto: Youtube

Donald Trump undertegnede i nat eksekutiv-ordren om et indvandringsstop. Men det er en tom opbremsning. Der er undtagelse for fagarbejdere og landbrugsarbejdere så bare nogle få tusind vil være omfattet i de to måneder stoppet gælder.  Det er et spil for galleriet.

En million mennesker indvandrer til USA hvert år. Et indvandringsstop er noget 80 procent af befolkningen går ind for, viser meningsmålinger. Så hvorfor har Trump ikke givet direktivet muskler?

Tucker Carlsons stab har gravet for at få svar. Det viser sig at administrationen har snakket med Apples Tim Cook og han ville ikke have noget indvandringsstop. Folk indenfor det Republikanske Parti vil heller ikke have et indvandringsstop. Selv med 22 millioner arbejdsløse skal dørene stå åbne.

ANNONSE

Hvordan blev det sådan?

Tucker Carlson er en af de få journalister, som tør tage et opgør med Corporate America. Apple er ikke længere et amerikansk selskab selv om hovedkvarteret ligger i Californien. Det har sin hovedvirksomhed i Kina. Apple tænker ud fra hvad der tjener selskabet bedst, ikke hvad der tjener USA bedst. Sådan går det når man løsriver sig fra det nationale.

Tucker Carlson ser på hvordan denne udvikling er startet. Konsulentselskabet McKinsey så på værdikæden i USA og fandt ud af at man ikke behøvede at fremstille produkterne indenfor landets grænser. Det ville være mere lønsomt at flytte produktionen til lavtlønslande som Kina. Det var den tid ordet outsourcing var på mode. Men de sidste år har udviklingen taget et kvantespring.

Chefen for McKinsey fra 2009-2018 var canadiske Dominic Barton. Han sad også i det rådgivende organ for China Development Bank. Det er den som finansierer det gigantomane One Belt One Road som skal give Kina verdensherredømmet. Barton er nu Canadas ambassadør i Beijing.

Den vestlige elite er blevet infiltreret med den kinesiske. De vestlige bliver rige, og de bliver det på egne landes bekostning. Det er det som er ved at gå op for amerikanerne. Coronaen er chokket som gør at dette bliver almenviden. Derfor forsøger Biden at fremstå som skarpere mod Kina end Trump, noget som er helt latterligt.

Men det er værre end som så. Amerikanske pensionsfonde har investeret sine dollar i kinesiske selskaber. De er direkte med at finansiere en fjendtlig magt som vil vippe USA af pinden. Noget sådan er et dekadent træk. Det er statspensionisterne som er med at finansiere at USA bliver deklasseret. Ikke bare det. Kina truer USA også militært, i første række i forhold til Taiwan.

Amerikanerne bliver klar over at Kina udnytter USA’s friheder til at stjæle, spionere, afpresse og føre krig mod USA. Twitter er forbudt i Kina, men Kina udspyr twitter-meldinger udenfor Kina, med falske anklager mod USA. Dette er en parallel til islams angreb på Vesten, men mere fokuseret.

Kina opkøber amerikanske firmaer og amerikansk know how. Hedgefondforvalter Kyle Bass forklarede sig for en kongreskomité om truslen fra Kina, og fik at vide at chefen for Kinas Finanstilsyn havde siddet i samme stol, som han sad i dagen i forvejen og forklaret at kinesiske selskaber ikke kunne levere samme ”due diligence” som vestlige selskaber, da de ikke har lov til at sende sådanne informationer ud. Og det skal vi bare godtage? spurgte Bass.

Tallene som kommer ud fra Kina er ikke til at stole på, hvad enten det gælder dødstal eller omsætning.

Kyle Bass kunne fortælle at Kina er “over”-leveraged, dvs. de har trykt så mange penge og bankerne har så stor gæld, at det kan udløse en ny finanskrise, langt større end i 2008.

Derfor nægter Kina vestlige selskaber at føre penge ud af Kina, og den sidste tid har de også nægtet udenlandske selskaber at flytte ud af landet.

Kina behøver desperat penge. Hamstringen af værnemidler var et udtryk for dette.

Kina gør som Saudi-Arabien: De køber sig indflydelse i Vesten. Den kinesiske elites børn går på amerikanske universiteter. De udkonkurrerer amerikanske studenter, som så må sætte sig i stor gæld. I mens er universiteterne blevet styrtende rige.

Dette er en del af den ulighed som præger USA. Paradoksalt nok producerer venstreorienterede universiteter gældstyngede studenter, som tvinges til at bo hos forældrene, mens universiteterne sidder på fonde på snesevis af milliarder dollar og administrationen bevilger sig selv fyrstelige lønninger.

Amy Gutman var blandt deltagerne på Tangens herostratisk berømte seminar. Hun er rektor ved University of Pennsylvania og tjener 3 millioner dollar om året. Universitetet fik alligevel et stort beløb i føderal støtte pga. coronaen. Universiteterne er styrtende rige og behøver ikke pengene.

Men studenterne er fattige.

Kunst, veldædighed og penge er blevet kendetegn på en dekadent elite, som lever godt på at sælge sig ud til Kina.

Alt går tilbage til opløsningen af nationalstaten.

Derfor hader eliten Trump. Han ødelægger festen.

Det er ikke første gang i historien at en elite løsriver sig fra befolkningen. Det er helt klart et forfaldstegn.

 

 

ANNONSE