Nyt

Coronavirussen rammer særligt indvandrere. Det gælder i Sverige og England, men også naturligvis også i Danmark. Samfundsforskere vil give de danske myndigheder skylden, og RUC-forskere vil tale om polycentrisk krisehåndtering, men det dækker blot over, at visse indvandrermiljøer har deres helt egen virkelighed. En virkelighed med egne regler, hvor man i det store og hele gør som man plejer. Torsdag indleder muslimerne Ramadanen 2020, og mon ikke Mette Frederiksen åbner op for større forsamlinger inden de afsluttende festdage. Alt andet vil give dårlige billeder. Set hos BT – Indvandrere med coronavirus fylder hospital: Nu kræver overlæger klar besked.

“indvandrere indlagt med coronavirus fylder så meget på Hvidovre Hospital, at to overlæger nu har en appel til Statens Serum Institut:

Find ud af, hvor mange indvandrere der er ramt af coronavirus i Danmark. Læg derefter tallene frem.

Når jeg ser, hvem der ligger på vores afdeling, så ser det ud, som om der er flere med anden etnisk baggrund end ellers. Billedet er det samme på intensivafdelingen,’ siger Thomas Benfield, overlæge og professor ved Infektionsmedicinsk Afdeling i Hvidovre. .,..

Ifølge Thomas Benfield fra Hvidovre Hospital er patienter med indvandrerbaggrund en ekstra udfordring, fordi forekomsten af diabetes er større, ligesom der er flere, der er overvægtige, har forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygdomme.

‘Det betyder, at de kan være mere udsatte, hvis de får coronavirus. Lad os få tallene frem…,’ siger han.”

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria