Kommentar

 

Da kommunistpartiet i Kina 31. december informerede verden om det nye virus, vidste de hvor smittefarlig det var. De lukkede Wuhan ned, men lod international flytrafik fortsætte. 430.000 fløj til USA i tiden som fulgte. Kommunistpartiet vidste at de dermed spredte virusset til hele verden.

 

Gordon Chang er en af verdens fremmeste eksperter på Kina. Han siger i dette interview at man i Beijing traf et valg, da man forstod at man stod overfor en epidemi i Wuhan: Man lukkede byen ned. Men man lod flytrafikken fortsætte selv om man vidste at de rejsende bragte virusset ud til hele verden, og særlig til USA.

Kendskabet til dette lader sig ikke undertrykke, fordi beviserne er mange. New York Times havde søndag en artikel om hvor mange der rejste til USA i januar, februar og marts.

ANNONSE

Since Chinese officials disclosed the outbreak of a mysterious pneumonialike illness to international health officials on New Year’s Eve, at least 430,000 people have arrived in the United States on direct flights from China, including nearly 40,000 in the two months after President Trump imposed restrictions on such travel, according to an analysis of data collected in both countries.

430,000 People Have Traveled From China to U.S. Since Coronavirus Surfaced 

New York Times forstår nok ikke selv implikationen af det, de her bringer til torvs: Hvis kommunistpartiet 31. december valgte at gå ud med at de havde fået en epidemi i opstarten kan vi være sikre på at de havde vidst det en tid. De vidste at virusset var svært smitsomt. Alligevel valgte de at lade flyene gå internationalt og hele 430.000 mennesker fik lov til at rejse til USA:

Dette var et helt bevidst valg, siger Chang. Kommunistpartiet havde foretaget en iskold kalkule: Virusset kunne komme til at udløse en krise i USA, som både ville svække hovedmodstanderen økonomisk og militært og give som bonus, at Trump ikke bliver genvalgt.

Men i lighed med mange andre, undervurderer de Trump. Trump har vist sig om en ægte commander in chief.

Trump vil fortsætte med at få efterretninger om hvad der skete og den viden vil synke ind: Dette er USA hovedhandelspartner. USA har lagt næsten alle æggene i deres kurv.

Hvad det betyder, har vi kun set begyndelsen på. Trump har en række værktøjer han kan bruge til at tvinge selskaberne til at flytte hjem. Hans handelsrepræsentant Peter Navarro er en hård hund og er med på at industrien må komme hjem. At lade livsvigtige mediciner blive produceret i lande, som viser sig upålidelige eller endog fjendtlige, er udelukket. Selv en Demokrat som New Yorks Andrew Cuomo har forstået det.

Han har ikke så meget han skal have sagt højt. I 2015 fik han overleveret en rapport som sagde, at byen var helt uforberedt på en kraftig influenzaepidemi og manglede 15.000 ansigtsmasker. Cuomo foretog sig ingenting.

Pensionsfond i Kina

Ikke bare har multinationale selskaber flyttet produktionen til Kina. Også statslige pensionsfonde har investeret i Kina. De går efter størst mulig afkast og det har været i Kina. Men noget har også været smørelse. Kina kender vestlige lederes svaghed for penge.

Sådan set har Kina skudt sig selv i foden, for mennesker i Vesten må kæmpe for deres eksistens.

Medier som NRK vil have os til at tro at Kina er en humanitær stormagt som var uheldig og nu hjælper verden.

På den måde ligner NRK nu kommunistpartiet: Statskanalen ved at det fortæller en løgn.

Amerikanske pensionsopsparere ser at værdien af deres fond synker. Det politiske tryk ovenfra og nedenfra, kan tvinge fondene til at trække sig ud af Kina. Det kan give rystelser i Kinas økonomi.

Globalismen kom til vejs ende: Når selv pensionsfondene til amerikanske militærfolk investerede i kinesiske selskaber, forstår man at noget var ved at gå helt galt.

Først handelsunderskuddet, så Trump og nu coronaen, har fået dele af Amerika til at vågne op.

 

 

ANNONSE