Kopierede/fra hoften

Nobelprismodtager Michael Levitt maner til besindighed, men fremhæver nødvendigheden af hurtige og strenge forholdsregler mod Corona for at bryde udbredelsen og forhindre dødsfald.

Kina:
Den engelsk-israelsk-amerikanske nobelprismodtager i kemi, Michael Levitt, er kendt for allerede i februar at have forudset opbremsningen af antal smittede i Kina ved at sætte antallet i forhold til antal døde. I slutningen af marts vil der ifølge Levitt ikke komme nye tilfælde i Kina.

Italien:
Den bedste made at bedømme epidemiens udvikling på er at bygge på offentliggjorte dødsfald. Sydkorea har allerede bremset stigningen, og Italien nærmer sig det punkt, hvor kurven vil flade ud. Italien er halvvejs gennem krisen, og der har været et fald i dødsfaldene de seneste dage. Der er konstateret 31.500 smittede i Italien, hvoraf 2.500 med dødelig udgang, mens 2.940 er blevet helbredt. For at sætte tallene i perspektiv gør Levitt opmærksom på, at de italienske dødsfald udgør en tiendedel af det antal italienere, der døde af influenza i 2016-2017.
Levitt peger på, at en af årsagerne til de mange italienske dødsfald er befolkningens høje gennemsnitsalder.

Ingen dødsfald i Israel pga strenge indgreb

Levitt mener, at færre end ti personer i Israel vil bukke under for COVID-19 på grund af den israelske regerings kontante forholdsregler. Hidtil har Israel ikke registreret et eneste dødsfald.
Levitt roser den israelske regering for de meget strenge forholdsregler, den meget tidligt indførte, og som siden er blevet skærpet. Jo strengere forholdsregler og så tidligt som muligt desto bedre. Der er registreret 439 smittede, heraf 401 i mild grad og kun fem i kritisk grad. Der gennemføres over 2.000 tests pr. dag, men det skal stige til 3-5.000 pr. dag. Mobile teststationer arbejder i døgndrift.
Der er indført forbud mod at gå tur i parker, at opholde sig på badestrande og enhver form for direkte personkontakter. Det overvejes at indføre et totalt forbud mod at forlade sin bolig.

ANNONSE
ANNONSE