Nyt

 

Italiens indenrigsminister truer med at sende 177 migranter, som er om bord på et italiensk kystvagtskip, tilbage til Libyen, såfremt andre europæiske lande ikke tager imod dem.

Migranterne blev samlet op af kystvagtskibet Diciotti i Middelhavet torsdag. Men skibet er endnu ikke lagt til kaj, fordi Malta og Italien skændes om, hvem der skal tage imod flygtningene.

Italien har bedt Malta tage imod migranterne, men det nægter Malta, som mener, at migranterne må sættes i land på den italienske ø Lampedusa.

Søndag krævede Italiens indenrigsminister Matteo Salvini at andre europæiske lande må tage ansvar og truer med at sende migranterne tilbage til Libyen såfremt det ikke sker.

– Enten må Europa bestemme sig for at hjælpe Italien med konkrete tiltag, for eksempel at tage imod migranterne på Diciotti, eller vi bliver tvunget til at iværksætte forholdsregler til at sætte en stopper for menneskesmuglernes virksomhed, nemlig at sende alle dem, der samles op fra havet tilbage til Libyen, siger Salvini.

 

ANNONSE