Nyt

Pandemien er eksploderet i Kina. En målestok for dette er, at myndighederne ikke længere giver daglige opdateringer om antallet af smittede og døde. Tallene er for høje til, at myndighederne tør tage chancen for, at de kommer ud. De kan påvise, at myndighederne har mistet kontrollen, og det er politisk farligt.

Hele systemet, som Xi Jinping har bygget, hviler på kontrol. Total kontrol. Nu galopperer corona-pandemien derudaf.
Xi ønskede at have nul infektion og lukkede millioner byer som Shanghai under store menneskelige omkostninger. Folk skreg fra deres lejligheder, og der fandt spontane protester sted.

Myndighederne måtte oplyse om nul-smittepolitikken. Siden da er infektionen eksploderet. Det må være en omicron-variant, der raser i Kina.

Det kinesiske folkesundhedsagentur, NHC, har ikke rapporteret om dødsfald i de sidste fire dage. Og har dermed gjort sig irrelevant.

Det britisk-baserede sundhedsselskab Airfinity anslog i sidste uge, at Kina havde mere end en million nye tilfælde af infektion og 5.000 nye corona-dødsfald om dagen.
Ifølge Financial Times og Bloomberg har kinesiske sundhedsembedsmænd bag lukkede døre anslået, at så mange som 250 millioner blev smittet i landet i de første 20 dage af december.

Da pandemien brød ud, indførte Beijing en fuld lockdown af Wuhan, som var epicentret. Men det kommunistiske regime tillod internationale flyvninger at foregå som normalt. Dette sikrede, at infektionen spredte sig over hele verden, med omkring 440.000 rejsende alene til USA. Dette valg er af mange blevet fortolket til, at virussen var et biovåben.

ANNONSE

Kina kunne vise meget lave smittetal sammenlignet med Vesten, hvilket nyhedsbureauerne gentog uden at stille spørgsmål. Flere whistleblowere forsvandt.

Nu har myndighederne måttet nedlægge våbnene. Der var tegn på omfattende socialt oprør.

Hvordan pandemien vil påvirke Kina er svært at sige. Frem for alt virker hospitalerne ude af stand til at håndtere de syge. De skulle heller ikke have været forberedt.

Virussen er udviklet i laboratoriet i Wuhan i samarbejde med amerikanerne. Kina kunne drage stor fordel af eksporten af ​​infektionskontroludstyr, da pandemien hærgede Vesten. Nu står Kina for tur.

ANNONSE