Nyt

Sveriges Television (SVT) har startet en ny debatserie, som de har kaldt “mødet”. I denne episode ser vi to muslimske kvinder i Sverige, som har vidt forskellige syn på hijab.

Politikeren Loubna Stensåker Göransson (M) kom fra Marokko som barn og hun har været med til at få gennemført et hijabforbud på skolerne i Skurup.

Læreren Naouel Aissaoui kommer fra Tunesien og underviser i engelsk og arabisk. Hun trosser hijabforbudet med selvsikker mine og store krav. Hendes islamiske tro står over alt.

Politikeren, som er modstander af hijab, får besked om at flytte fra Sverige, hvis hun ikke tåler hijab.

SVTs omtale af programmet:

Slørforbuddet i Skurups skoler har skabt stærke reaktioner. Politikeren Loubna Stensåker Göransson (M) var med og drev den omdiskuterede beslutning igennem. I ”Mødet” træffer hun læreren Naouel Aissaoui, der har valgt at trodse forbuddet. Hvorfor synes de, som de gør? Hvilket er deres bedste argument? Og når de mødes ansigt til ansigt, kan de da forstå hinanden lidt bedre? Del 2 af 13. Et møde. Et emne. To personer med vidt forskellige synspunkter.

På et hidsigt tidspunkt drukner SVT debatten med musik. Det er vel bedst at vi ikke hører hvad, der bliver sagt.

De forstår hinanden udmærket. Den ene muslimske kvinde vil leve i et sekulariseret Sverige, som ikke undertrykker kvinder og den anden vil have islam. Dialog har ingen effekt på disse standpunkter. Der er snak om kulturelle værdier og valg. Loubna Stensåker Göransson vil aldrig kunne snakke Naouel Aissaoui ud af sin hijab lige så lidt som Naouel Aissaoui kan få Loubna Stensåker Göransson til at tage hijab på.

ANNONSE

Det kritiske her er selvfølgelig, at Naouel Aissaoui er lærer og dermed en person som har stor påvirkning på børn. Lærerne indførte i sin tid socialismen i skolen. Nu ser vi at islam er den næste ideologi som påføres næste generation. Fra ondt til værre.

[video https://www.document.no/wp-content/uploads/2020/02/svt-flytta-herifran-det-er-mitt-land-ocksa.mp4

Videoen kan også ses hos SVT med undertekster.

ANNONSE