Nyt

foto: youtube

Annette Heick er flyttet tilbage til Danmark efter 16 år i Malmø, og det kom hun blandt andet ind på fornyligt, da hun var gæst i Hassan Preislers ‘Det næste kapitel‘. Hun har flyttet sig mentalt de senere år, men når man færdes på de bonede gulve, kræver det lidt ekstra at ændre holdning til det multikulturelle.

Det var meningen jeg ville blogge udvalgte citater, men det DF-ejede medie Dit Overblik kom først – Annette Heick og familien forlod Sverige: Børn tog våben med i skole.

“‘Mit gæt var, at det næste, der ville komme, var et skoleskyderi‘. …

Der blevet fundet våben, der var ildspåsættelser, der var politi, der var lærere, der blev slået ned. Det var ganske voldsomt. Og så var der en ledelse, der slet ikke ville tale om tingene. Der blev ikke kommunikeret til os. Vi fik det at vide af vores børn, og vi kunne til dels læse om det i avisen, det der slap ud. For når jeg skrev til rektor om tingene, så fik jeg bare at vide, at ’det skulle jeg ikke bekymre mig om, det er der styr på’. Jo, jo…,’ fortalte Annette Heick.

Hun fortæller i radioprogrammet, at hun igennem længere tid forsøgte at få en dialog med skolens ledelse. Men det var umuligt, ligesom hun gik forgæves til de andre børns forældre.

Der var en dreng fra min søns klasse, der blev pågrebet med nogle ret heftige våben, så han blev taget ud af skolen i nogle dage. Så skrev jeg til 35 forældre – både mænd og kvinder – og foreslog at vi skulle løse det ved at mødes, også med ham og hans forældre. Så kunne vi sige, at der findes tilgivelse og hvad kan vi hjælpe med, hvad er jeres behov osv. Men jeg fik ikke et eneste svar fra forældrene – nul svar – og da jeg kom op på rektors kontor, fik jeg bare samme svar igen: ’Du kan tage det helt stille og roligt, vi har taget hånd om det, de personer, der skulle have besked’. Efter det sagde jeg til min søn: ‘Prøv at hør, det er nu vi skal til Danmark. Det der kan jeg ikke leve med’. Jeg synes det var så utrygt at sende børnene i skole,” fortæller Annette Heick til radioprogrammets vært, Hassan Preisler.”

ANNONSE